11-11

Plaza Espanja

11 november, het is alweer een maand geleden dat ik door de rivierbedding Almería uitliep. Toen dacht ik nog dat ik rond deze tijd al verder (in de buurt van Salamanca) zou zijn. Maar helaas gooide mijn scheenbeen blessure roet in het eten. Vier dagen rust in Merida, maar het was niet genoeg. Nog twee dagen erbij, maar afgelopen zaterdag werd me al duidelijk dat ik ook dat niet ga redden. Ik wil zo graag onderweg, maar besef me terdege dat als ik nu ga lopen het straks definitief einde oefening is.
Ik zit dus nu in een ander appartement, helemaal prima. Een goede wifi verbinding waardoor ik kan werken voor mijn eigen bedrijf, en alle gemakken op loopafstand. De bedoeling was eigenlijk om morgen, dinsdag 12 november, weer te gaan wandelen.

Maar goed, ik heb anders besloten. In eerste instantie wilde ik er nog een nacht bij boeken maar zou dan in het weekend in Cáceres aankomen. Tevens lijkt het mij niet slim om lange etappes te gaan lopen nu, dus die deel ik veelal door tweeën. De prijzen van hotel kamers of appartementen liggen in Cáceres zeer hoog in het weekend. Daarom blijf ik nog twee nachten extra hier, werkend en uitrustend, en alle tips die ik gekregen heb nalevend. Donderdag begint het tweede deel van dit avontuur, 800 km te gaan, 600 km gedaan.
Ik ben nu vol goede moed dat me dit gaat lukken! In vier dagen loop ik ongeveer 80 km naar Cáceres waar ik dan ook twee nachten blijf. Dat lijkt mij een prima plek om te besluiten of ik door kan of niet. Als ik aanstaande donderdag mijn weg vervolg, en alles gaat volgens plan en pijnloos, dan zal ik ergens tussen 12 en 15 december in Santiago aankomen. Dan zie ik wel, mede afhankelijk van het weer in die periode, of ik de laatste kilometers naar de kust door loop. Iets wat het uiteindelijke plan was.

ik wil iedereen bedanken die me met commentaar op mijn blog, WhatsApp’s, berichtjes via andere kanalen geholpen hebben en ideeën hebben gegeven om van deze blessure af te komen.
Op naar donderdag en op naar een nieuw avontuur, en avontuurlijke blogs.

Ik heb er zin in!

Comments

  1. Gelukkig heb je dan gisteren in alle rust kunnen genieten van een potje voetbal!! Hier begint het inmiddels winter te worden al merk je daar de ‘s avonds nog niet zoveel van met Glow! Kop op en tot horens!

    1. Author

      Je bedoelt Liverpool – City, was een mooie pot ja! Succes met de drukte vriend!

  2. Ik hoop zo dat je door kan lopen en ik vind het zo knap dat je niet aan het forceren bent. Succes Harm

Leave a Comment