Dag 1

Plaats: Santa Fe de Mondújar
Slapen: Casa Rural
Gelopen: 24,7
Vanaf Almería: 24,7 km
Te gaan tot SdC: 1357,5 km
Weer: 22C ochtend tot 30C middag
Gevoel: Lets do this, top!Yes, het is begonnen. En poeh, wat waren die laatste 5 kilometers na een pauze in een gezellige bar zwaar. Toch even onderschat hoe ver ik nog moest en dat daar nog wel wat hoogtemeters in zaten. Maar allez, ik ben in mijn Casa Rural in Santa Fe de Mondújar aangekomen. En nu, na een heerlijke douche begin ik zowaar weer wat energie te krijgen om zo het dorpje te gaan verkennen. Het lijkt er op dat ik de eerste dag(en?) alleen loop. Nu heb ik een huis voor mezelf, zie foto’s onder, wat absoluut lekker is maar ik vind het wel leuk wat meer Peregrinos te gaan zien. Ik weet dat er gisteren en eergisteren mensen vertrokken zijn uit Almería, dus wie weet ‘catchen we ergens up’.

Gisterenavond wat tapas en de noodzakelijke biertjes erbij gehad, of is dat andersom? En vanmorgen, eigenlijk een uurtje te laat, maar ik lag zo lekker, om 08:00 uur vertrokken. De stad uit en dan vooral door de rivierbedding van de droge rivier (behalve met extreem weer) de Andarax.

Een paar leuke dorpjes waaronder Pechina waarvan ik dacht dat het Pechino was. De barman die me een cortado bracht heet Alfredo, nou ja, zoiets. Dus ik zat al te gniffelen om Al Pechino. Kom er net achter dat het met een A is, dus daar gaat de lol.

Het ging goed vandaag, behalve op die paar kilometer na dan. Mijn rugtas is super, mijn schoenen heb ik wel wat twijfel over. Speciale zooltjes er in en dat is toch wel wennen.

De hitte, tja, het was te doen, zelfs voor deze halve Scandinaviër. Er stond een lekker windje ook. Ik denk dat het kwik in die laatste km’ers rond de 32C was. Maar tot aan de middag was het zeker te doen. Groot nadeel van Spanje is wel dat het water niet te drinken is. Enorme chloor smaak. Uit lekkere noodzaak koop ik nu dus maar iedere keer 1,5 liter water die ik overgiet in mijn eigen flessen. Wel zonde van dat plastic, wat een waste…

Ik begin het wel bijzonder te vinden om dit te doen, de combinatie van afzien, gaat zeker regelmatig gebeuren, en genieten is mooi! Het is ook vakantie, dus ‘s avonds op een terrasje met een wijntje, een biertje en een tapa is de beloning. Morgen misschien meer, ik ga op m’n Crocs het dorp in 😊.

Comments

  1. Fijn om dit te lezen Harm. Ik blijf je zeker volgen op je tocht!

  2. Wat leuk om te lezen! Goed begin is t halve werk, heb er alle vertrouwen in dat het een prachtreis wordt… stap voor stap

Leave a Comment