Dag 10

On fire!

Ik was wat besluiteloos deze ochtend, inmiddels is het al 10:00 uur geweest en weet ik nog niet wat ik ga doen. Toch morgen volle bak, of streep ik vandaag etappe 10 naar Pinos Puente af? Ik stuur Carlos een berichtje maar krijg niet meteen wat terug. Ik besluit te gaan lopen, Granada uit en dan wel kijken hoe ver ik kom. Als ik na iets meer dan een uur de stad verlaat krijg ik een bericht terug. Met veel moeite heeft Carlos een paar uur geleden in het donker de stad verlaten voor zijn lange etappe naar Móclin. Hij verlaat net het eerste dorp Atarfe. Ik loop aardig door, heerlijk zonder rugzak op en loop tot aan Atarfe boven de 6,5 kilometer per uur! ON fire! Ik ben een machine aan het worden 😂

Als ik de snelweg oversteek zie ik de borden naar Almería en ik denk ‘been there, done that’. De andere kant op staat een bord met Cordoba, mijn eerstvolgende grote stad, wat mooi dit avontuur! Gisteren gezellig geborreld met Wyg, en toen hij ging werken met Carlos. Geen klein dingetje; we konden vieren dat we het 200km punt hebben aangetikt!

200 km – nog 1300 km te gaan

Het stuk na Atarfe is misschien nog wel erger dan de buitenwijken van Granada en het industriegebied bij elkaar. Mijn tempo gaat inmiddels ook een stuk omlaag, al is het heerlijk weer om te lopen, een flauw zonnetje en een graad of 16. Dan zie ik rechts van de spoorlijn het dorpje liggen, mijn eindbestemming van vandaag. De voeten wederom vermoeid. Maar met de wetenschap dat de etappe van morgen, met een zeer steile klim met je aan het eind, nu een stuk makkelijker is. In ieder geval korter.

Ik loop het dorpje in en zie mensen staan bij een bushalte. Ik ga even zitten maar dan komt meteen de bus naar Granada al aan rijden! Winning! In the bus stuur ik Wyg een appje dat ik er zo weer ben. Vanaf het bus station loop ik de laatste 3 km door de mooie stad, en langs de kathedraal.

Nu schrijf ik mijn blog onder het genot van een pizza en een biertje, prima rustdag was dit 😉.
Het eerste deel van dit enorme avontuur zit erop, en ik ben zeer benieuwd wat er allemaal nog gaat gebeuren. Spannend en gaaf!

De minst interessante etappe tot nu toe was dit, maar dat is ook logisch lijkt me. Vanavond nog even samen met Wyg en Julie de stad in, morgen de bus terug naar Pinos Puente. Ik kan rustig aandoen morgen nu en hoef niet voor het krieken van de dag, in het donker, te gaan lopen.

Rest me nog de info over etappe 10, tot morgen, lief dagboek.

Plaats: Pinos Puente
Slapen: Granada bij vrienden
Gelopen:21,2 km
Vanaf Almería: 217,36 km (officieel)
Te gaan tot SdC:1164,84 (officieel)
Weer: halfbewolkt, 16 graden
Gevoel: Blij dat ik vandaag ging!

Comments

    1. Author

      Nu heel blij mee, morgen naar Móclin, moooooi daar! 😘

  1. Harm je bent een kei é n een prachtig mens. Wanneer verwacht je in Santiago aan te komen?

Leave a Comment