Dag 12

Móclin om 19:30 uur

Nieuwe pelgrims dus! Als ik mijn spullen weg heb gezet en even later buiten kom is alleen Stig er nog, de Deen uit het boekje. Hij loopt van Almería naar Cordoba en heeft besloten het daarbij te laten. Ik besluit een rondje door het dorp te doen, prachtig! Kijk zelf maar:


Rond 17:30 uur loop ik naar het centrale pleintje in het dorp om te kijken of de bar open is en wat ik daar eventueel later kan eten. Ook de rest van het groepje uit de albergue komt van diverse kanten aanlopen. Allen dezelfde gedachte, is de bar open. Dicht, alles is op maandag dicht. Gelukkig is de mini buurtsuper open, toch nog iets te eten straks. Iedereen haalt wat te eten en drinken en terug bij de albergue zitten we gezamenlijk met een drankje buiten, gezellig! Het is als volgt: Stig, Denemarken, loopt van Almería naar Cordoba. De Duitser, Henning geloof ik, loopt van Granada naar Cordoba. Stef, een Nederbelg (geboren nabij Lommel, 30 jaar in Nederland) loopt vanaf Granada naar misschien Santiago, maar ziet wel. En dan zijn er drie Canadese dames, die via een reisorganisatie dit doen, met bagage vervoer, van Granada naar Cordoba. Voor hen is het dan ook niet per definitie een Camino. Allen 50ers en 60ers schat ik. Ik ben denk ik de jongste. Vanaf vandaag is Carlos dat weer, want die blijft nog een dagje extra in Alcalá la Real, mijn overnachtingsplek vanavond.


De route gaat uit het dorp steil omlaag, ik heb nog twee anderen van de groep gezien maar denk dat de rest in het dorp aan het ontbijten is. Het is zwaar bewolkt boven de Sierra Nevada, en de richting waar ik op kijk is ook al niet best. Toch is het mooi, zeker het eerste stuk is een mooie route. Daarna moet ik een stuk over een 100 km weg, dat is echt niet mijn hobby. Gelukkig gaat de weg snel weer naar links, en door een olijfboomgaard heen. Ik voel al snel een paar druppels, maar gelukkig blijft het daarbij, zelfs het zonnetje laat zich nog heel even zien!

Ik kom in het langgerekte en slaperige dorp Ermita. De bar waar ik gepland had te lunchen is dicht. Maar niet getreurd, ik heb nog een en ander bij me aan fruit en hartigs. Als ik in het dorpje op een bankje zit te lunchen, komt er een oude man vragen of ik de Camino aan het lopen ben. Met mijn klein beetje Spaans lukt het mij het uit te leggen, en hij wenste mij een Buen Camino. Gaaf vind ik dat. Ik doe mijn rugzak weer op en loop verder, drie wijzers zeggen mij dat ik naar links moet, alleen 100 m verder op zie ik geen enkele pijl meer op een splitsing. Er staat iemand in een tuin te werken die me de goede richting op wijst, aardig! Ik ben eigenlijk niet gewend in de Spaanse dorpjes dat men zo vriendelijk is. Men is meer terughoudend over het algemeen. Ik vind mijn weg en loop het dorp uit, daar zit ook nog een oude baas die me een goede reis toegewenst. Geweldig dit. Groots, die kleine dingen die onderweg gebeuren. En het lijkt niet op te houden vandaag. Twee oude dames komen me tegemoet en vragen me uit welk land ik kom, in dit korte gesprekje wijzen ze en zeggen ze; otro Peregrino. En inderdaad, in de verte komt iemand aan, ik denk dat het Stig is. Ik heb er een aardig tempo in zitten dus ik loop door, ik wil om 14:00 uur uiterlijk in mijn guesthouse zijn. Anders moet ik tot 16:00 uur wachten.

Het laatste stuk heb ik daarom het tempo hoog liggen, in Alcalá la Real kom ik Stef tegen. Hij heeft niets geboekt en gokt het erop dat er bij mij in het Guesthouse ook een kamer voor hem is. Hij heeft geluk! Nu schrijf ik hier deze dag etappe, morgen wordt het wat slechter weer. Maar de vooruitzichten zijn best goed verder, richting Cordoba. Ik laat het hierbij voor vandaag, had al een en ander geschreven maar niet opgeslagen. Dus nu mocht ik het overnieuw doen, waar ik niet echt heel veel zin meer in had natuurlijk. Maar hey, ik overleef het wel 😉.

Plaats: Alcalá la Real
Slapen: Guesthouse Mirador Tierra de la Frontera
Gelopen: 24,2 km
Vanaf Almería: 252,26
Te gaan tot Santiago: 1131,55
Weer: zwaarbewolkt to halfbewolkt, 16 graden
Gevoel: bewolkt 😉 (vanwege verlies eerdere tekst)

Comments

  1. Ik ben weer bij, liep een paar dagen achter. Wat fijn dat het weer zo meezit, niet te warm en min of meer geen regen. Ik wil in het voorjaar Corfu helemaal rond gaan lopen, wordt steeds enthousiaster 😉😘

    1. Author

      Mooi vooruitzicht, leuk dat je dat gaat plannen. Het weer zit waanzinnig mee inderdaad, ook vandaag ondanks de geplande regen!

Leave a Comment