Dag 13

Alcalá la Real

Het was een beetje een vreemde dag vandaag, ik versliep mij en voelde mij helemaal niet lekker vanochtend. Had met Carlos afgesproken om 8:00 uur, maar dat werd een paar minuten later. Zelfs geen zin in koffie, dat is voor mijn doen best apart! Ik haal nog even snel een broodje voor onderweg en dan zijn we op pad, een dag die in het teken zal staan van regen, maar vooralsnog lijkt het mee te vallen.


Even terug naar gisteravond. Ik vond een leuke bar, althans volgens de Google reviews, en zat daar relaxed met een glaasje bier toen de drie Canadese dames binnen liepen. We dronken samen wat en besloten in het naastgelegen restaurant een hapje te eten. Gezellige, maar ook wat diepere gesprekken, onder andere over Alzheimer. Één van de dames heeft hier in haar familie ook mee te maken en mijn vader overleed er aan. Heel je leven bouw je aan je herinneringen, waar je het liefste met veel voldoening en plezier aan terug denkt. En dan wordt in korte tijd, alles wat je had aan herinneringen van je afgenomen. Een verschrikkelijke ziekte. Het heeft mij aardig wat tijd gekost, om de fijne dingen van en met mijn vader te herinneren. De eerste maanden na zijn overlijden, zag ik hem vooral in die isoleercel waar ze hem hadden gestopt. Puur en alleen omdat ze hem niet de baas konden. Uitzicht op het politiebureau, zodat mijn vader dacht dat hij opgesloten was, hij wist alleen niet wat hij gedaan had. Het doet echt pijn om hier aan terug te denken, nu weer.


Maar goed, we gaan terug naar mijn Santiago avontuur. Ik loop met Carlos het dorp uit, en we hebben weer heel wat te bepraten. Uitermate gezellig is het weer! We komen ergens de NederBelg Stef tegen, en na een kort gesprekje en het feit dat Stef liever alleen loopt vervolgen Carlos en ik onze weg. De Duitser Henning sluit even later bij ons aan, en we drinken een kop koffie ergens onderweg. We lopen gedrieën verder naar onze eindbestemming als het een beetje begint te druppelen, chirimiri, zegt Carlos. Chirimiri? Ja, chirimiri is het woord voor regenval, maar dan zo weinig dat je er tussendoor kan lopen. Mooi woord!

Het is net na de middag dat we onze eindbestemming bereiken. Zo vroeg ben ik nog nergens op een eindbestemming geweest. Iets meer dan 20 km vandaag met een korte pauze. Ik drink een kop koffie met de Duitser, en ga daarna op zoek naar mijn hotel. Daar ontmoet ik ook de drie Canadese dames weer, gezelligheid!


Gisteravond, naast ons aan een tafeltje, zaten drie mensen die ik bestempelde als mobiele brigade. Dit vanwege de mobiele telefoons, continu! Ik denk dat de gezamenlijke leeftijd 270 jaar was. Prachtige mensen dit, die nog even een praatje met ons maakten, vooral de dame die met de rug naar ons toe zat, een echte statige Spaanse dame, iemand met aanzien!

Mooi oud worden ❤️

1114 km nog naar Santiago de Compostela dus. Vanmorgen moest ik daar even niet aan denken, maar nu heb ik er weer enorm zin in! Vandaag vinkten we de 13e etappe af, dus nog ongeveer 40 te gaan zonder rustdagen. Diverse avonturen, diverse natuur, diverse mensen, veel diversiteit dus. De foto’s van vandaag zijn niet zo bijzonder, maar ik heb lekker gelopen, we hebben een hoop gelachen en ik ben blij als ik morgen weer onderweg ben. Nu eerst maar eens een middag dutje 😘.

Plaats: Alcaudete
Slapen: Hotel Hidalgo
Gelopen: 22,2 km
Vanaf Almería: 275 km
Te gaan tot SdC: 1114 km
Weer: bewolkt met chirimiri 😂☂️ en 15 graden
Gevoel: Snotterig, maar energiek
https://www.komoot.com/tour/100603187?ref=itd

Comments

 1. Whoot whoot blij om te lezen dat je je zo vermaakt en geniet! Dat je je al gauw weer beter voelde en door jouw brilletje mee te kijken 👀

 2. Mooi Harm, dat er onderweg ook tijd voor diepgaandere gesprekken is ! Ik weet denk ik wel een beetje wat je met je Vader hebt meegemaakt. Ik beleef op dit Moment hetzelfde met die van mij die binnen 4 maanden tijd van nog redelijk aanspreekbaar naar volledig onberekenbaar afgegleden is, helemaal in zijn eigen universum is en niemand meer herkent. Rotziekte die ik niemand toewens ! Geniet van je avond ! Karin

  1. Author

   Och Karin, wat verdrietig voor jullie. Echt een afschuwelijke ziekte 😢
   Heel veel sterkte hiermee ❤️

 3. Caramba, Harm , wat een schitterende streek en fantastisch gefotografeerd!!
  Sobre todo las fotos de ayer. Buenissimo!!
  Nos encantan mucho tus cuentos!Vaya con Dios

Leave a Comment