Dag 14

Met z’n vieren vertrokken we vanmorgen om 8:00 uur, de lange etappe naar Baena met niets aan dorpjes tussendoor. Stef, Carlos, Henning en ik. De drie Canadese dames zouden samen met de Deen Stig een half uur later vertrekken. Gisteren al proviand ingeslagen in de supermarkt, en het weer zou beter zijn dus helemaal zin in! Ik loop vrij lang met Carlos op, maar op een gegeven moment heb ik ook zin om even een stuk alleen te lopen.

Het zijn weer oneindig veel olijf boomgaarden. Echt ongelofelijk, volgens mij loop ik al bijna 80 km door deze velden met bomen. Het is vandaag best wel relaxed lopen verder, weinig langs de verharde weg. Toch is het omdat een dorpje onderweg ontbreekt, best een pittige etappe. Ik loop vooral door, neem eigenlijk nergens mijn rust. Ik eet mijn fruit en broodje onderweg op, tijdens het lopen.

Na een goede drie uur, en 16 km gelopen te hebben, is er een boerderij die de eentonigheid doorbreekt. Ezels, een paard, een aantal kippen en een haan staan gemoedelijk naast een stal. Iets verderop staan een hoop ganzen, en een aantal kalkoenen maken een hoop herrie. Een prachtig tafereel na al die olijfbomen!


Ik en de dames

Gisterenmiddag was een relaxte middag, ik heb met de mannen ergens thee gedronken met een gebakje om vervolgens ‘s avonds met de drie Canadese dames te gaan uit eten. Verschil moet er zijn! We liepen ergens een café restaurant binnen en hadden een beetje onze twijfels, maar dat kwam meer dan goed. Het was weer gezellig! Die statige oude dame kwam nog even ter sprake, van de avond ervoor. En een van de Canadese dames zegt; ze zei nog iets tegen jou, ik zal eens opzoeken wat dat betekent. ‘Aprovechar’ – take advantage zegt ze, ofwel: doe er je voordeel mee. Dus ik neem aan dat ze mij als enige man tussen drie vrouwen wilde vertellen dat ik van de situatie moest profiteren, hahaha. Ze zijn alle drie ontzettend lief hoor, en gezellig, maar vrouwen van rond de 60, dacht het niet 😊.


Tegen twee uur loop ik het stadje Baena in waar ik vanavond verblijf, wederom in een privé accommodatie en in dit geval een pension. 300 kilometer gelopen sinds Almería vandaag! Zo op het eerste gezicht lijkt het me een klein industriestadje. Het ziet er niet bijzonder fraai uit. Net voor het stadje was er nog wel wat mooie graffiti.

Ik heb min of meer samen met Carlos besloten om de laatste drie etappes in twee etappes te verdelen. Dat houdt in, morgen een kilometer of 27. En daarna door naar Cordoba wat rond de 35 km zal liggen. Hij heeft daar onder andere afgesproken met vrienden.
Voor mij houdt dat in dat ik een extra rust dag in kan lassen. Dus drie dagen Cordoba in plaats van twee. Na twee weken iedere dag lopen lijkt me dat wel een welkome afwisseling!


Rest mij nog de etappe van vandaag, en een middag dutje. Hasta mañana 😘

Plaats: Baena
Slapen: Pension Los Clavales
Gelopen: 25,9 km
Vanaf Almería; 300(!) km
Te gaan tot SdC; 1083
Weer: 15 graden en licht bewolk
Gevoel: Tijd voor rustdagen, moe lichaam.

Comments

  1. Mooie foto’s Harm, gaaf ook met die enorme olijfgaarden! Veel plezier vanavond, ongetwijfeld psv op je iPad, hopen op het beste!!
    Loopze morgen

Leave a Comment