Dag 15

Baena, nou, bijna niet. Een stadje zonder identiteit, wil er bij horen maar het lukt maar niet. Te veel mensen uit de locale industrie, te verspreid en gewoon niet mooi. Dan de etappe, moet ik nog over olijfboomgaarden beginnen? Een dag zonder olijfboom, is een dag niet gelopen lijkt het.
Veel over (niet drukke) verharde weg vandaag. M’n lichaam heeft het zwaar, althans, mijn bovenbenen. Ik loop vandaag een aardig eind met Stef op, gezellig én in moederstaal praten. Hij is 55 en heeft een jaar sabbatical, weet nog niet wat hij gaat doen met deze Camino. Zijn vrouw wil best dat hij naar huis komt, hij misschien ook, maar ach hij ziet wel. De Camino gaat niet om de eindbestemming maar om de Camino, de weg, zelf. Tuurlijk gaat het om het onderweg zijn. Voor mezelf geldt dat ik graag van de middellandse zee naar de atlantische oceaan wil lopen. Santiago is niet mijn eindbestemming, maar wel een belangrijke stop.

De ochtendstond

De 20 km lange etappe is niet zwaar maar mijn benen zijn dat wel. Na een lunchstop onder een olijfboom tref ik Carlos, hij wil zaterdag in Córdoba zijn maar ik ga de etappes toch zo verdelen dat ik geen 30+ kilometers doe. Stef en Henning, de Canadese dames en Stig blijven volgens mij morgen ook in Santa Cruz, op slechts 20 km van hier.

Castro del Rio blijkt wél een mooi dorpje, wat heet, mooie steegjes, huizen en mensen. We slapen alle vier, de mannen dus, in de locale albergue. Hiervoor moeten we naar het politiebureau om de sleutel te halen, geniaal! Oom agent plaatst een mooie politie stempel in ons pelgrim paspoort en geeft ons de sleutel. Kosten: nul. Het is een gift van de gemeenschap, de albergue is gratis! We slapen in een oud gebouw in het oude centrum, er is niet veel maar er is een bed. Dat is genoeg voor vandaag. Ik ga relaxen en vooral de spieren ontspannen nu. Fantastisch weer, zonnig en niet te heet. Morgen weer een nieuw avontuur naar Santa Cruz. Gegroet uit Castro del Rio en tot morgen.

Oh ja, de etappe!

Plaats: Castro del Rio
Slapen: Albergue
Lopen: 20km
Vanaf Almería: 320
Tot Santiago: Een hoop
Weer: heerlijk, zo’n 20C
Gevoel: been pijn, hoofd goed

Comments

 1. Hallo Harm
  Mooi om je te volgen op deze reis. Hij lijkt mij prachtig en dat spreekt ook wel uit jouw verhalen.
  Groet Frans
  Wat mij opvalt is dat je veel in Casa Rural’s slaapt. Had je die van te voren al geboekt of ter plaatse opgezocht?
  Buen camino!

  1. Author

   Meeste ter plaatse, niet altijd zin in de albergue, en soms is er ook geen zoals vandaag. (Dag 16)
   Leuk dat je me volgt, indien je plannen definitief zijn kan ik je vast wat tips geven nog, groet!

   1. Die zijn wel definitief 😀, ticket al gekocht maar duurt nog zo lang, 27 aug 2020. 😩

 2. Zijn de olijven daar lekker? Of heb je daar geen zin meer in na al die olijfgaarden…

  1. Author

   Heel lekker! Maakte net wel een grapje met de ober; ik zeg, 24km door olijfboomgaarden vandaag, ik wil een biertje, en jij zet er een schaaltje olijven bij. Heb ik daar zin in denk je?!
   Maar, ze blijven lekker hoor 😃

Leave a Comment