Dag 19

Kedeng Kedeng

Wat een fijne plek was dit Hostal Bar X gisteren! Duidelijk een familie gerund bedrijf met passie en liefde voor hetgeen ze doen. We wilden ‘vroeg’ eten, wat hier zo’n beetje inhoud voor 21:00 uur, en men deed speciaal de keuken wat eerder open.
Prima menu del dia voor €10,- incl drankjes. En, nog belangrijker, spontaan uitleg inclusief tekeningen, over de etappes van vandaag en morgen. Morgen is er eentje van 40 kilometer, dat is erg pittig, maar er zijn opties. We gaan eens overleggen zometeen.


Na een kopje koffie vertrekken Stef en ik om 7:15 uur. Een etappe van ongeveer 20 km. We lopen het dorp uit en langs de legerplaats. Veel militairen komen naar hun werk toe, als we ineens de hotel eigenaar ons tegemoet zien komen. We waren gisteren al een Nederlander tegen gekomen in het dorp, en ook de eigenaar van het hotel had in Nederland een aantal familieleden. Hij maakte een vroege ochtend wandeling, in een shirt van NAC! Dat vroeg om een foto natuurlijk. Hij wenst ons nogmaals een Buen Camino en we zetten er het tempo in wederom.

We lopen hele stukken langs de spoorlijn, door de natuur. Regelmatig komen we de doorgaande weg tegen maar gelukkig hoeven we er niet overheen te lopen. We volgen die weg, de N-432 eigenlijk al sinds Granada. Ik meen in de verte af en toe wel een olijfboom te zien maar het is duidelijk anders sinds gisteren, gelukkig!

Onderweg zien we de eerste Ibérico varkens, bekend van de Pata Negra, wat zwarte poot betekent. Deze varkens eten eikels, en produceren een dure maar ontzettend lekkere ham! Als we verder lopen komen we bij het dorpje El Vacar, schijnbaar heeft hier het gevogelte wat van rechts komt voorrang.

Vogels met voorrang

Stef was me ongeveer een minuut of 10 voor, dus ik zag hem weer in de bar in dat dorpje. Daar dronken we lekker een kopje koffie, en aten een broodje. Ondanks dat de mensen een beetje stug leken, een erg gave plek waar we ons pelgrim paspoort lieten stempelen. Zo stug waren ze uiteindelijk niet, ons een buen Camino wensend. Misschien is het moeilijk om een bepaalde, ietwat vriendelijke houding aan te nemen, naar buitenstaanders. Ik weet het niet, het komt wel vaker voor. We vervolgen samen onze weg en nemen een kleine detour om een oud ford te bekijken. De moeite waard, die ene kilometer omlopen.

Net na de middag komen we aan in Villaharta, mijn eindbestemming van vandaag. Stef besluit nog een stuk door te lopen en de nacht in de natuur door te brengen. Zo heeft hij morgen minder kilometers, maar ik vind mijn nachtrust erg belangrijk en besluit morgen vroeg op pad gegaan voor een lange maar mooie etappe door de natuur. We zullen elkaar morgen wel weer treffen in het volgende dorpje, als hij tenminste de wilde zwijnen van zich af weet te houden vannacht 🙈. Ik heb inmiddels inkopen gedaan voor morgen, broodjes, fruit en water. Mochten die 40 km echt een aanslag zijn, kan ik altijd besluiten om nog een nacht te blijven in het volgende dorpje Alcaracejos.

Villaharta

Het Hostal waar ik verblijf is basic maar wel met een keuken en enorm dakterras met uitzicht over de vallei. Nu lekker relaxen met het oog op morgen. Wish me luck!

Plaats: Villaharta 
Slapen: Hostal Mirasierra
Gelopen: 21,4 km
Vanaf Almería: 405 km
Te gaan tot SdC: 978 km
Weer: 18C en lekker, lichte bewolking
Gevoel: relaxed

Comments

 1. Hola, Harm! No respondemos cada día, pero leemos tus historias inspiradoras todos los días. Creo y veo que es una región muy hermosa y ciudades interessantes.
  Maravilloso disfrutar de la libertad, a veces con otras personas y a veces con tu mismo.
  Buena suerte!Jacques en margo

  1. Author

   eso por supuesto está bien. que bueno que lo sigas y queridos saludos!

 2. Sterkte morgen met de langste etappe tot nu toe! Wel leuk dat die door de natuur gaat, en dat je niet tientallen kilometers over het asfalt loop

  1. Author

   Zeker, maakt het eenvoudiger, nu hopen op niet te veel hitte of hoge luchtvochtigheid!

 3. Mag voor mij wel zo’n varkentje meenemen harmski! Buon camino

Leave a Comment