Dag 2 – Camino Piemont

Het diner

Ongelofelijk wat was het heet vandaag, temperaturen boven de 30° ben ik niet echt meer gewend en dan zeker niet als je aan het lopen bent. Maar ik zit nu in een Frans dorpje op een terras met een ijskoud biertje! Maar we gaan eerst even terug naar gisteravond, als je in zo’n klooster slaapt dan heb ik ook vaak wel mijn twijfels of ik niet beter iets anders had kunnen regelen. Op een bepaalde manier is het best wel spannend, zeker als je niet gelovig bent en je ook nog samen gaat eten. Ik begreep van de padre dat er voor het eten samen gebeden zou worden. Daar had ik dus duidelijk niet zo’n behoefte aan, maar of hij dat nou in de gaten had of niet, het ging niet door. Het eten was samen met iedereen die er werkt, geen andere pelgrims. Mensen uit Italië, Afrika, India en uiteraard een aantal Fransen. We waren met negenen in totaal.

Lestelles, links het klooster

Ik heb me volkomen vergist qua verwachting, want oh wat was het gezellig en lekker! Een en al gezelligheid en de wijn smaakte heerlijk net als al die gangen divers eten uit allerlei contreien. Een foto zat er helaas niet in, dat vind ik dan jammer maar ook wel begrijpelijk. Ik zie het voor me, jullie helaas niet 🙂

En route

Net voor de opkomende zon liep ik voor morgen om 7:45 uur de deur uit naar een schamel ontbijtje. Het was helder en belooft een warme dag te worden. De route is mooi en gaat vooral door het bos en onverharde wegen.

Al blijft het heuvel op heuvel af, het is zeker met de opkomende zon en achterliggende Pyreneeën prachtig. Vrij pittig maar tot aan de middag goed te hebben, na een stop in een Frans dorpje met een heerlijk kopje koffie en een Orangina wordt het pas echt heet. 🥵

Oud washok

In de schaduw in een oude wasserette probeer ik eventjes wat verkoeling te vinden voor ik bezig aan een vrij steile klim. Het water stroomt maar mondjesmaat dus echt een succes is het niet. De beklimming is inderdaad erg stijl.

bijna boven aangekomen hoor ik in de verte twee honden blaffen, daarna dichterbij, nog dichterbij en ineens stonden ze voor me.

Steen in m’n handen en allez roepen werkte, pas toen ze op een afstandje waren maakte ik de foto. Toch heb ik er geen schrik voor.

Blaffende honden bijten niet

Heet, heet!

Nondeju, wat was het heet, of had ik dat al gezegd? Humide, geen wind, zweten.

Nog een half uur naar een dorpje, voor het laatste dorpje nog een half uur verder. Ik denk dat ik iedere boom die schaduw opleverde aangegrepen heb.

Eindelijk in het dorpje voor Arudy aangekomen kwam ik een kraan tegen met drinkwater. Dat zie je sowieso niet veel hier. In dat dorpje heb ik een half uur gepauzeerd, overal erg vriendelijke mensen trouwens en er is zelden iemand die niet groet. Bonjour, bonne route et cetera et cetera. C’est très bien! Ik kwam even écht bij 😊☀️

Jaaaaaaaah

Ik slaap vanavond in Arudy, wat een gezellig dorp lijkt, in een herberg. Waar niemand is en waarschijnlijk ook niemand komt. De deur was open en ik heb m’n slaapzak op een bed gelegd. Een gratis overnachting, gisteren was €25,- met diner en ontbijt 😅

Ik hou de kosten voorlopig dik onder de €50,- per dag die ik gebudgetteerd had. Ik pak nog een pilsje, hopelijk weer á demain want de website werkt voor geen meter meer 😣

Alles geupdate en nieuw beveiligingscertificaat maar het is kort gezegd ruk.

Goede bewijzering overal

Etappe details op Twitter en op Komoot de route 👌🏼

au revoir!

Comments

  1. wat je nu teveel aan warmte heb , kwam je in de zomer soms tekort ….. maar tegen kou kun je je kleden 🍀🍀

Leave a Comment