Dag 2

Plaats: Alboloduy
Slapen: Albergue
Gelopen: 16,2 km
Vanaf Almería: 40,9
Te gaan tot SdC: 1341,3
Weer: 30 graden
Gevoel: super!

Gisteren bleef de Casa Rural, het huis waar ik verbleef, voor mezelf. Lekker geslapen na een bezoek aan de enige bar in Santa Fe. Mooi dat de eigenaar me voorzag van wat flinke tapas, ik zal er hongerig uitgezien hebben, de kokkin begon pas rond 20:30 uur. Ik lag er om 21:30 uur in denk ik, met een aflevering van Vis a Vis op de iPad.

De dubbele brug van Santa Fe

Om 8:30 uur gaan lopen vanwege de lengte van de etappe, kort dus laat weg. De weg kronkelt omhoog uit Santa Fe met uitkijk op de mooie dubbele brug bij zonsopkomst. Mijn rugzak voelt zwaarder dan gister maar het is nog prima te doen.

Ik had ergens gelezen dat de etappe van vandaag wat saai was met veel door de rivierbedding lopen. Misschien is er een en ander aangepast, maar het was een diversiteit aan paden. Een heel stuk langs de rivierbedding in ieder geval, maar niet vervelend. Citroenen, olijven, aubergines en druiven wisselen elkaar af, ik loop voor het eerst een stuk met muziek op, eigenlijk vanwege de eentonigheid. Toch is het voor een Nederlander mooi. Het eerste stuk, ongeveer de helft was vrij pittig, een paar behoorlijk stijle klimmetjes zaten er in, ach, ik ben wel wat gewend!

In het kleine dorpje Alhabia, halverwege de route stop ik voor koffie en een broodje. Een leuk en uitnodigend terras, alleen voller dan vol met fietsers en gemotoriseerde bikers. Dan maar binnen, de koffie is heerlijk en het broodje met serrano ham en tomaat is enorm lekker, en enorm groot. Jammer dat ik vergat een foto te maken. Ik reken voor 2 koffie en dat broodje met daarop minimaal 100 gram serrano €3,50 af, drie vijftig! Ik vroeg nog of dat wel klopte en het antwoord was ja. Spotgoedkoop. Ik loop het pleintje af en zie nog net een gast met een rugzak de super binnen lopen. Een andere pelgrim?

Een anderhalf uur later, zo rond 13:00 uur loop ik het dorp binnen waar ik vanavond verblijf, Alboloduy. De sleutel komt uit een sleutelkastje aan de muur, binnen is er niemand maar het ziet er prima uit, deze albergue! Dit zijn dus speciale huizen, of soms een kamer maar een klooster kan bijvoorbeeld ook, waar je tegen een klein bedrag wat je zelf bepaald (€5 tot €10 naar gelang je tevreden bent 😉) kan overnachten. Vaak stapelbedden, een douche en een keuken. Soms ook een wasmachine en een terras, zoals bij deze het geval is.

En dan wordt er op de deur gebonsd, het is de pelgrim die ik eerder heb gezien vandaag, gezelligheid! Althans, we zijn nu een paar uur verder, en ik en deze Spanjaard genaamd Carlos kletsen heel wat af. Hij is ook van plan om naar SdC te lopen, dus als we het een beetje gelijk houden met de etappes zien we elkaar komende weken regelmatig. Ik blijf een dag extra in Granada, maar hij doet waarschijnlijk een etappe die ik in 1 keer doe in twee keer. Gast van 35, uit de omgeving, we kunnen het wel vinden geloof ik, nu nog hopen dat het geen snurker is, hahaha!

Het is mooi, ik geniet van het weer, de omgeving en dit terras en natuurlijk het gezelschap. Morgen de pittige etappe naar Abla, mijn mede-pelgrim denkt erover om net als vandaag, door de rivierbedding te lopen. Hij heeft vandaag dan ook minder geleden dan ik heb, met mijn berg op en berg af het eerste stuk. Ik denk dat ik gewoon de gele pijlen volg. We hebben waarschijnlijk toch niet helemaal hetzelfde tempo. Morgen wellicht een korter stukje, maak ik het me er makkelijk af met wat meer foto’s 😊. Adios!

Etappe 2

Comments

  1. Leuk om te lezen waar je mee bezig bent. Nog geen blaren opgelopen?

  2. Yeahhhh dude! Ik wil oooooook ❤️❤️ Ga je met heel veel plezier en wss wat camino heimwee volgen 😘

    1. Author

      Anders loop een stukje of weekje mee naar keuze, hoewel, als ik dag 3 zie, pffff. Dikke kus!

Leave a Comment