Dag 21

De dag begint donker, met chirimiri. (Chirimiri uitleg: http://Harm040.nl/dag-13 ) De bar/Hostal eigenaar zei gisteren dat hij rond 06:00 uur, 06:30 uur open zou gaan, maar helaas is er niemand te zien. Dan maar op weg, het volgende dorp is ongeveer 4 kilometer verder dus dan zal iedereen wel uitgeslapen zijn, zoals ikzelf! Ik verbleef gisteren in het Hostal El Parador. Niets bijzonders om over naar huis te schrijven overigens. Ik nam me voor om even te rusten en daarna beneden in het restaurant iets te eten, maar had eigenlijk niet zo’n trek. Dus ik ben niet meer van mijn kamer afgekomen en heb mijn verdiende rust na de lange etappe van gisteren wel gehad.
In het eerste dorpje wat ik aan deed zag ik eigenlijk niets open, qua bar of restaurant, maar gelukkig was er helemaal aan het einde van het dorp een ietwat vage bar, mét koffie! Ik wachtte daar een half uurtje op Stef en samen dronken we nog een prima bakkie.


Nieuwe Gele Pijlen bordjes

Ik loop bijna heel de etappe samen met Stef op. Het is vandaag Allerheiligen, en bijna heel Spanje is vrij. Dat is ook te merken aan het verkeer op de weg, het lijkt wel uitgestorven. Door het grijze weer lijkt het misschien niet de mooiste wandeling, maar saai is het ook niet. Heel veel eikenbomen bepalen de omgeving, sommigen nog mooier dan andere. Holle bomen, volle bomen, oude bomen, nieuwe aanplant en af en toe wat schapen in de wei.

Hinojosa del Duque is het dorp waar we al voor de middag aankomen. Er zijn diverse opties om vannacht te slapen, maar het eerste hotel wat we aandoen zit op één kamer na vol én ze vragen de hoofdprijs. Google Maps biedt uitkomst dus lopen we naar een ander hotel in dit dorp. Een hotel restaurant, met een schappelijke prijs voor de kamer voor vannacht. Het lijkt een beetje een spookdorp, dit Hinojosa, maar ik denk dat het aan deze katholieke feestdag ligt.
Er zijn diverse wijnhuizen en ook de beroemde hammen zijn flink vertegenwoordigd. Alleen nu is het uitgestorven, al was daar in de bar tijdens de lunch net weinig van te merken. Het werd alsmaar drukker, tijd om even op mijn eigen kamer bij te komen van afgelopen 23 kilometer, en die 37 km van gister. Niet de meest interessante dag, maar die zitten er ook bij 😉. Morgen weer 33 km voor de boeg, zonder dorpjes tussendoor, en veelal door de natuur heb ik gelezen. Inmiddels zit ik nu bijna op een derde van de totale afstand naar Santiago de Compostela, morgen gaan we de grens over naar Extremadura.

Plaats: Hinojosa del Duque
Slapen: Hostal El Cazador
Gelopen: 22,9 km
Vanaf Almería: 462 km
Te gaan tot SdC: 921 km
Weer: chirimiri, veelal droog, 18C en bewolkt
Gevoel: En doorrrr

Comments

  1. Je bent al een flink eind op weg, behoorlijke etappes ook. Wat loop je gemiddeld per uur of liever hoeveel uur loop je per dag zo ongeveer?😙

  2. Author

    Ja, gaat best hard! Dat staat bij iedere dag, op de onderste foto van de etappe, alleen niet volledig want daar zit meestal de pauze meegerekend. Gemiddeld iets boven de 5km per uur, gister 4,7 vanwege de lengte. Ik keek het snel even in m’n app na: 5,3 km/u is het gemiddelde laatste week.

Leave a Comment