Dag 23

Een spaarzaam mooi moment

Maar, ik begin deze blog met het hoogtepunt van de dag!
494,4 km had ik er op zitten gisteren, maar hé, dat houdt in dat ik vandaag de 500 kilometer aan ga tikken, gaaf! Ik zet mijn app aan en loop het dorp uit en begin af te tellen. Op precies 500 km, naast een grote eik en wederom tussen de olijfbomen is het zover.

Het waait zo enorm hard dat de vogels uit de bomen waaien, de chirimiri vliegt horizontaal over de asfaltweg. Ik heb mijn fleece én regenjas aan, José Padilla in m’n oordopjes. Helemaal alleen. Toch mooi!

Yes, je ziet het aan me, 500 km!

Vanmorgen wilde ik wat langer blijven liggen want de etappe van vandaag breek ik in ofwel 50/50 of ik pak er morgen nog 12 km extra bij. Maar bijna 40 km is me te veel. Stef gaat er wel voor en is al weg als ik vertrek, zo ook de Italianen. Toch is het pas rond 08:00 uur, op deze grijze dag, als ik Monterrubio verlaat. Op naar Castuera. Het is allemaal asfalt vandaag en ik zie af, echt door het lopen op, want de wind en regen deert me niet echt. Ben op IJsland en vroeger in Ierland wel wat gewend. Vind die elementen wel kicken zelfs, zolang het maar geen dagen giet.

Kilometer lang deze weg…

Ik zit in La Palma als ik dit schrijf. Niet de stad, maar een enorm gezellige bar. Er was een hardloopwedstrijd rondom en in dit dorp dus er leeft wel wat. Het biertje en de tapas smaken en de mensen zijn vriendelijk.

Mijn benen, voeten en knieën deden echt pijn vandaag. Maar een douche en een uurtje liggen deden wonderen gelukkig. Morgen wat minder verharde wegen en een mentaliteit van ‘ik zie wel waar ik uitkom’. Een korte blog, weinig foto’s en morgen weer op avontuur. Nu echt voorbij 1/3 van de reis, wel wat alleen zo zonder Carlos en Stef. Vanaf Merida komt de Camino Via de la Plata erbij (en wellicht zien Stef en ik elkaar weer in Mérida) en dan zijn er op zeker ook meer wandelaars. Ook wel lekker, even op mezelf aangewezen zijn. Helder in het hoofd.

Plaats: Castuera 
Slapen: Hostal Los Naranjos
Gelopen: 18,5 + een beetje
Vanaf Almería: 513,4 km
Te gaan tot SdC: 868,2 km
Weer: zwaarbewolkt, regen en harde wind.
Gevoel: pijnlijk lichaam


Comments

 1. He Harm, je loopt wel in de eenzaamheid, maar je bent niet alleen want ik volg je bijna dagelijks voor zover mijn dagelijkse levensweg dit toelaat. Prachtig je verslagen met daar tussendoor je gedachten verwoord. Hou vol!

 2. Drie werelden.
  Op weg naar Jacobus van toen
  in monotoon dagritme van nu
  Op zoek naar wie
  Naar niets of naar je zelf
  Buiten de stairway to heaven van jou dagelijkse stappen
  draait de gekte van de wereld alsmaar door

  Drie werelden
  Loslaten je doelen
  Laat gaan het rationele
  Laat je grijpen door het spirituele

  Drie werelden
  Je boek begint niet in het lege wit van het ziekenhuis
  Je boek draait om je kleurrijke geest
  Je boek cirkelt boven je nu gaande weg naar de sterren

  Drie werelden
  Het verleden was
  Het heden is
  De toekomst
  vormt zich nu in je geest tijdens jou pelgrimage

  Drie werelden
  Het lichaam trekt naar het noorden
  De geest naar het boek
  De ziel naar de warmte van lichaam en geest

  Die drie werelden
  komen samen
  in Santiago de Compostella

  Een prachtig vervolg van je voettocht gewenst door
  Wim de Groot

Leave a Comment