Dag 25

Helemaal fijn, en lekker!

Wat een geweldige Casa Rural! De vrouw des huizes was net na 17:00 uur terug. Ik moest €15,- betalen voor een grote kamer in een huisje met gedeelde badkamer. Maar, ik ben de enige dus er wordt weinig gedeeld. Op mijn vraag of ik ergens in de buurt wat kon eten antwoordde ze met ‘je kunt hier eten’. Hoe laat wil je eten en ik zei rond 19:00 uur. Voor €10,- een maaltijd met tortilla, salade, vlees, brood en fruit na. En een ontbijt, brood, fruit, wat zoetigheden én, niet onbelangrijk, koffie! Ik kreeg er ook nog een literfles bier bij! Niet bij het ontbijt hé slimpies. Bij het heerlijke avondeten. Super relaxte plek. Om 21:00 lag ik heerlijk op bed met een boek. Zen!

Magacela vanmorgen

Om ongeveer acht uur vanmorgen liep ik het dorp uit, of beter gezegd in. Ik moest eerst die enorme berg op waar het kasteel ook ligt. Zwaar, maar mooi met de opkomende zon! Ik wil naar Medellín lopen vandaag. Ongeveer 25 kilometer. Ondanks de zon is het een ijskoude ochtend, wederom die enorme krachtige wind en een gevoelstemperatuur die ligt onder de 5°. Toch heb ik een korte broek aan, vooralsnog denk ik dat ik daarmee afding geen regen te krijgen 😉.

Aan de andere kant het dorp weer uit

Ik loop wel lekker, en de pijn die ik gister had in mijn rechter onderbeen is te harden. Tevens zijn er twee dorpjes onderweg, dus koffie is de beloning straks. Ik heb bekijks onderweg, stelletje schapen. Ze doen allemaal hetzelfde, en kijken me nog helemaal na ook. Fantastisch al die koppen.

Het is misschien wel een beetje een saaie etappe, zeker na die van gisteren. Veel brede zand of kiezelpaden, en af en toe even langs de weg. Ik drink bij de dorpjes een kop koffie inderdaad, en vervolg mijn weg weer na een kleine pauze. Langzaam maar zeker komt mijn eindbestemming van vandaag dichterbij. Niet te missen wederom, een dorpje bij een kasteel op een heuveltop. Mooi is het zeker wel!

Medellín

Ik had begrepen van Stef dat hij vandaag een korte etappe wilde doen, dus ik app hem of hij in Medellín is. Even later zit ik heerlijk in de zon op een pleintje in dit mooie dorp als ik antwoord van hem krijg. Hij is in al in Mérida, heeft de bus genomen. Last van zijn benen, en hij wil graag naar Madrid. Einde Camino voor Stef dus. Even weet ik niet zeker wat ik moet doen. Ik heb een vrij lange pauze, dus 8 km afsnoepen van de volgende etappe is ook een mogelijkheid. Ik vind in Santa Amalia (het volgende dorp) een goedkoop hostel wat zeer goed aangeschrevenen staat en besluit het er op te wagen. Zo is in ieder geval mijn etappe morgen een stuk korter. Ik heb gisteren een appartement geboekt in Merida, voor donderdag tot en met zaterdag. Heerlijke luxe, met wasmachine, eigen keuken en flinke badkamer. Stel dat ik morgen helemaal doorloop, heb ik zelfs vier dagen daar. Dan ben ik morgen avond wel helemaal af denk ik. Vandaag waren toch weer 35 kilometers in de benen.

Ik heb het gevoel, dat er een heel nieuw avontuur aan beginnen is. Het kan nog steeds dat Carlos en ik elkaar op de Via de la Plata weer tegen komen. Maar de kans is klein. De variant die hij doet is een stuk sneller.

In Merida komt deze Camino met de andere (Via de la Plata) samen. Ongetwijfeld dat er dan ook weer andere mensen op mijn weg komen. Ik ben benieuwd! Ik ga het hierbij laten voor vandaag, een lange dag gehad!

Plaats: Santa Amalia
Slapen: Hostal Fuente de La Magdelena
Gelopen: 35,6 km
Vanaf Almería: 579,4 km
Te gaan tot SdC: 804,4 km
Weer: 5° voor morgen, 16° vanmiddag, half bewolkt.
Gevoel: new beginning

Comments

 1. Tus fotos son increíblemente hermosas. Por supuesto tambíen debido al paisaje y los cielos nublados.
  Entiendo que evoca muchos pensamientos y reflexiones. Gracias por compartir algo de vez en cuando.
  Nos inspiras muchissimo!
  Margo y Jacques

 2. Author

  Gracias! Het gaat best goed met jullie Spaans zo te zien, ook al Noors aan het oefenen? Dikke kus uit Spanje!

 3. Gave verhalen Harm. Ik geniet ervan. Nooit (denk ik) zal ik een Camino doen maar ben wel jaloers.

Leave a Comment