Dag 27

Het is 12 uur in de middag als ik vast een stukje van m’n blog schrijf in het gehucht El Carrascalejo. Dat terwijl er een paard over het terras loopt bij de enige bar en Albergue Municipal. Koffie en een broodje zijn meer dan welkom namelijk, water ook.

Kijk uit voor mijn koffie!
De kerk in El Carrascalejo

Merida

Om 08:00 uur stipt verliet ik eindelijk Mérida, niet dat dit te laat was maar de planning was om dat zo’n goede 700 dagen geleden te doen. Het is nog donker als ik de stad uitloop, de barretjes die open zouden zijn zijn dat helaas niet. Ik wilde ergens ontbijten en uiteraard de noodzakelijke koffie drinken. Meteen weer geleerd dat je niet overal blind op openingstijden op Google kunt vertrouwen. Ook had ik in verband met het gewicht ook maar 1 fles water bij me, die wilde ik in de bar laten vullen (koud water van de tap is lekkerder)

Maar goed, voel me prima en ik kan best zonder ontbijt. Maar de koffie, het broodje en water zijn welkom nu na 15km en nog 5 te gaan. Ik splits de ellenlange etappes op, onderweg naar Cáceres.

Aljucén

5 kilometer waren er 3, wat een meevaller, ook al ging het prima vandaag! Wel weer even wennen natuurlijk maar het Camino gevoel is terug 🥰

Eindelijk Mérida uitgekomen, zonder de trein te hoeven pakken. Feels like winning! Al ben ik echt wel gek op die stad geworden. Bar Joplin, met de Armeense eigenaresse Ani, is echt m’n stamcafé geworden. Zo totaal anders dan welk café ik ken. Keiharde Spaanse rock, veel foto’s aan de muur van artiesten en onwaarschijnlijks tapas met een Armeense twist. Mocht je hier ooit komen probeer dan de aubergine met mousse van walnoot of (sorry veggies) de foie met siroop van Pedro Ximénez. Smullen!

Oh ja, Aljucén was ik inmiddels

In dit kleine lieflijke dorpje zit op dit moment eigenlijk maar 1 plek om te slapen (of je moet flink in de buidel tasten) en dat is een privé Albergue. Voor een tientje een bed, en de Albergue is super verder! Terras, stuk of 4 kamers met twee tot zes bedden, twee badkamers en grote woonkeuken.
Ik liep door de straat toen een dame me riep, ze bracht me hiernaar toe en liet me alles zien. Bij de bar moet ik straks afrekenen. Het werkt zo makkelijk allemaal!

And so it begins 😊

Ik heb best een hoop te vertellen nog, maar ga het nu niet doen. Vragen over de regels op Spanje mbt COVID. Iets over die schelp die aan m’n tas hangt. En nog veel meer dan dat. Maar nu is het tijd om te relaxen en een stempel in mijn pelgrims paspoort te laten zetten. Ben ook erg benieuwd of ik de enige ben hier vanavond, maar lijkt me niet. Nog twee pelgrims gezien gisteren in Mérida.
Hieronder de gegevens van de etappe en nog wat foto’s en hasta mañana amigos!

Gelopen: 18,1 km

Totaal vanaf Mérida: 18,1 km

Totaal vanaf Almería: 632 km

Te gaan: 700 km + een beetje

Slapen: Aljucén Albergue San Andrés (€10)

Comments

  1. Ik ben er weer harmski, blijf het lezen! Heel veel succes en mooie avonturen gewenst!!

  2. Veel plezier en succes Harmpie! Buen camino! Ik geniet altijd van jouw verhalen in de namiddag!

Leave a Comment