Dag 28

Buen Camino!

Ik kreeg dus gisteren in die relatief gezien korte etappe meer Buen Caminos toegewenst dan in 614 zware kilometers van Almería naar Mérida. Dat zijn de mooie steuntjes in de rug! Vandaag overigens geen enkele maar wel net als gisteren ook wat toeterende automobilisten. Kwam dan ook amper een mens tegen vandaag.

Aljucén in de vroege avond

Peregrino’s (pelgrims)

Gisteren waren er 4 andere pelgrims in de Albergue, gelukkig had ieder z’n eigen kamer. Goed heb ik overigens niet geslapen, bed kraakte en piepte en ik was wat rusteloos.
Stel dat ik als Nederlander op IJsland zou wonen, dan zou ik me voorstellen als Harm uit Nederland, wonend in of op IJsland. Maar goed, de heren deden het onafhankelijk van elkaar zo: Aloys (64) uit Duitsland (geboren in Roemenië) Manolo (50’er) uit Spanje, nog een 50’er uit Spanje en echt Spanjaard maar geboren in Moldavië. Dan nog René uit Frankrijk (67) geboren Canadees.
Mooi zooitje bij elkaar. Aloys is met de fiets, die gaat wat sneller en ga ik niet meer zien. De rest op de Canadees na zit ik nu een biertje mee te drinken. René maakt er een nog langere etappe van vandaag 🤨

De etappe

Ik had al een en ander opgesplitst vanwege 2 extreem lange etappes van 40km, maar onder deze van 36 kwam ik niet uit. En het was zwaar, vlak maar warm. Bovendien is het ook weer even wennen met 7,5 kilo op de rug, waar nog 2 liter water bij opgeteld kan worden. Heb wel afgezien maar het hoort er bij. Ook volgens de ervaren Manolo’s voor zover ik ze kan verstaan.

Eerste 10km

De eerste 2 uur liep ik op met René, gezellig, hoewel de gesprekken niet over de leukste dingen gingen. Hij verloor zoon en vrouw. Overigens was dit Camino nr. zoveel voor hem, waarschijnlijk mede om dingen een plek te geven.
Daarna alles alleen, wat redelijk meditatief was eerlijk gezegd. Op de laatste zware loodjes na dan. Ik liep via het dorp Alcuesacar maar heb daar achteraf spijt van. Koste me extra kilometers en tijd, en het was het net niet.

Kurkeiken

Heel veel kilometers op deze etappe loop ik langs deze bomen. Ze halen de bast er af (al is me echt niet duidelijk waarom bij de ene wel en de ander niet, is dat beperkte vraag?) om dus te gebruiken als kurk. Althans, als ik het goed heb begrepen. Dit levert een kale stam op die rood kleurt. Ik denk dat de foto’s afbreuk doen, maar het zag er heel bijzonder uit wel!

De laatste 10 km

Ik ben heel blij als ik in het laatste gehucht een Agua Potable tegenkom. Het is best warm vandaag en m’n voorraad vliegt er doorheen. Als ik het gehucht verlaat staat er nog wel een gigantische discotheek 😂 maar waar zijn de meisjes die aangekondigd worden op het bord?
Ik kom nog twee mooie Romeinse bruggen tegen maar zie de laatste kilometers écht af. Maar het is én komt goed 💪🏼

Amigo Carlos

Man wat was hij jaloers op de foto’s die ik doorstuurde, zo jaloers dat hij over twee dagen naar Cáceres komt om me te vergezellen 😂🙏🏼
Top en gezellig, we zullen niet tot aan Santiago samen lopen denk ik – hij is sneller en heeft al wat van komende etappes gedaan – maar super dat hij dit doet!

Ik schreef niet alles wat ik wilde maar wel genoeg. Morgen een kilometer of 25 naar mooi Cáceres en daarna een rustdag. Het is goed, 19:24 uur met een ondergaande zon en een koude pils.

Gelopen: 36 km

Op ongeveer de helft nu, gerekend vanaf Almería!

Slapen: Casa Rural Via de la Plata met dubbel bed en eigen badkamer 🥰🙏🏼
Nog 674 km te gaan en 54 kilometer vanaf Mérida 💪🏼

Comments

  1. Very nice, Harm!!
    I really enjoy your photos and the writing. We’ll take it easy this time and will make the best of it.
    I see you soon!!
    Cáceres is coming =:D

Leave a Comment