Dag 3 – Camino Piemont

Arudy

Nadat pilsje van gistermiddag liep ik terug naar de herberg om te kijken of er al iemand was, zonder succes. Dus na een kort dutje teruggegaan naar het restaurant om een hapje te eten.
Het was erg lekker en prima toeven op het terras tot een uur of negen.

Toen ik eenmaal op bed lag, kwam padre Armand maar eens kijken welke pelgrim in zijn herberg sliep 😅

Na een lang en leuk gesprek krijg ik ook mijn zegeningen voor mezelf en de voettocht naar Santiago. Ach, wie weet 🙂💪🏼

En daarna is het toch echt bedtijd, het was best een flinke etappe.
Om 7:30 uur was het ontbijt, samen met een familie uit de Oekraïne die daar ook in de herberg op een andere verdieping opgevangen is. Vader Armand was in geen velden of wegen te bekennen.

Wel was er een alleraardigst afscheidsbriefje en een snickers en hij had zelfs de route van vandaag in het Nederlands uitgeprint. Dit vind ik toch echt wel mooi, dat je zo met mensen omgaat!

L’etappe

De wind, nou ja ik kan het beter een föhn noemen waait flink in mijn gezicht. Het is zelfs om 8:30 uur ‘s morgens al flink warm. En dan begint de dag ook nog eens met een flinke klim, meteen aan de bak dus.

Het is behalve dan dat het ontzettend broeierig weer is, wel weer een heel erg mooie etappe. Heel veel onverharde bospaden en af en toe een klein dorpje. In een van die dorpjes drink ik wat en doe ik wat noodzakelijke boodschappen. Het valt me echt op dat de Fransen allemaal oprecht geïnteresseerd zijn en erg vriendelijk. Er is vrijwel niemand die niet groet.

Mede vanwege die hoge luchtvochtigheid valt deze etappe me best zwaar. Het zijn ook weer, uiteraard, die eerste pijntjes op zo’n Camino.

Het hoort er gewoon bij en ik neem het ook voor lief en ik zal er ook niet over klagen. Het is gewoon weer even wennen.

Oloron-Sainte-Marie

Mijn voornemen was om op een heel andere plek te slapen in ‘t stadje, maar ik kreeg die mensen maar niet te pakken. Dus toen ik, zeg maar redelijk af, door het dorp liep en tevens langs de herberg waarvan de deur open stond liep ik daar maar naar binnen. Ik kreeg een zeer hartelijk welkom en er waren ook andere pelgrims, ik geloof dat op deze plek ook wat andere paden samen komen. heb verder nog geen kennis gemaakt met de anderen. Begreep net dat er ook nog twee dames komen, dacht met de fiets.

Het is inmiddels vijf uur en ik ga eens lekker even douchen en een uurtje op bed liggen. Daarna een hapje eten, morgen gezond weer op voor een nieuwe episode ☺️

Ik hoor net dat het vannacht enorm gaat regenen en dat de verwachting is dat het prima wandelweer gaat worden de komende dagen. Iets minder heet, iets minder vochtig. Heel fijn nieuws, het zou ‘s nachts altijd moet regenen eigenlijk 🌧️

Info over de etappe staat zowel op Twitter wederom én de inspanning op Komoot.

Bon soirée!

Oloron

Comments

  1. Leuk om op de hoogte te zijn van je doen en laten Haram 😉

Leave a Comment