Dag 3

Plaats: Abla
Slapen: Albergue
Gelopen: 30,6 km
Vanaf Almería: 71,5 km
Te gaan tot SdC: 1310,7 km
Weer: 18C ochtend tot 33C middag
Gevoel: Kapot, maar een gave dag verder.


Kapot, als ik wat eerder klaar was geweest met lopen, zo’n 7,5 km zeg maar was ik nog euforisch, ja echt. Maar eerst nog even over gisteren, ik typte mijn blogje heerlijk op het terras van de albergue toen Carlos op het idee kwam nog even een rondje bovenlangs het dorp te doen. Okay, ik wil geen spelbreker zijn maar het waren veel hoogtemeters, maar wel erg gaaf moet ik zeggen, zie foto’s hieronder. Daarna het onvermijdelijke biertje in de enige bar in town wederom. Gezellig!

Vanmorgen om 07:00 uur opgestaan, uiteindelijk toch pas rond 08:00 uur weg. Het is makkelijk de Spanjaard de schuld te geven, maar het was wel relaxed ontbijten zo. Allereerst is daar meteen de rivierbedding weer. Volgens mijn info de laatste of één na laatste dag deze ellende, op enkele stukken na dan. We proberen de bedding te volgen ondanks dat de gele pijlen naar rechts wijzen, stijl de berg op. Carlos had geïnformeerd en we zouden die klim kunnen vermijden ‘want er was geen water en gesnoeid’. Si, vale… Niet dus, telkens meer begroeiing en op een gegeven moment te veel water. Dus terug en klimmen, gelukkig schaduwzijde van de berg want de temperatuur loopt al snel hoog op vandaag.

We klimmen en klimmen en yes, daar is de zon. Het is meteen een graad of 10 warmer. Carlos is niet blij met het stukje over de weg, maar er zijn amper auto’s en ik vind het mooi. Hij woont in deze omgeving, voor hem is het allemaal wat normaler. We dalen af en zien links (op de eerste foto) de rivierbedding weer terug, heel groen, en heel veel geitjes. We spotten ook nog een wilde berg geit overigens, net wat specialer. We passeren het 50km punt vanaf Almería waar een leuk buitenhuis te koop staat vind ik. Daarna zijn we weer bij het rivierbed, mooi groen dit keer, thans de eerste kilometers, en lekker koel!

Nog een paar kilometers tot Nacimiento waar we ons kunnen verfrissen onder één van de vele waterputten en water bijtappen tegen de dorst. Ik besluit in het locale barretje een koffie en broodje te doen waarvoor ik het gigantische bedrag van €2,20 af moet rekenen. Top!

Het is weer het rivierbed de komende twee uur, en het is al na het middaguur. Heet, het is te doen, maar ik zie af, een klein beetje. Weinig schaduw en weinig speciaals. Het volgende dorpje bereiken we rond 14:30 uur, hopend op water, man wat is het heet!

Agua schreeuwt een man uit een tuin van een mooi huis aan de rechterkant en we kijken naar links. Agua potable roep ik terug! Gracias! We zijn blij, de bewoners komen even met ons kletsen terwijl ik mijn kop onder de kraan hou, wat een genot. Dan komt er een vrouw aan met een grote schaal met bordjes paella met de mededeling dat als we ook willen er vast nog wel iets voor ons is, iets verderop. Fantastisch, we zijn allebei helemaal happy. We krijgen een bord paella met gamba’s en kip voor €1,- per persoon, het is feest, én Spanje.

Content verlaten we het dorpje met onze flessen gevuld met water voor de laatste 8 kilometer. Dik twee uur gedaan over dat laatste stuk, in de brandende zon en zo te voelen een beginnende blaar. Ik zit er op een gegeven moment wel even doorheen, zoek de schaduw op en pauzeer. Die laatste loodjes wegen echt altijd het zwaarst! De albergue ligt helemaal bovenaan het bergdorp. Zeg maar 40 trappen beklimmen, haha, dat kan er ook nog wel bij. Kletskous Carlos en ik zijn zo te zien weer met twee en dat zal voorlopig zo wel blijven. Vind het een top vent, maar denk dat ik af en toe me even moet distantiëren om mezelf wat meer rust te gunnen.

Ik ben gedoucht, heerlijk een koude douche, en loop zo op de Crocs een klein stukje naar beneden voor een ijskoude caña, of twee. Morgen weer een dag en een etappe van een kleine 22 kilometer.

Comments

 1. Helaas, toch een blaar. Het leven in die dorpjes klinkt wel goed. En langzaam maar zeker kom je in de uitlopers van de Sierra Nevada terecht? Gelukkig morgen een kortere etappe!

  1. Author

   Was wel te verwachten natuurlijk, yep, loop vandaag aan de noord-oost. kant van de Siërra Nevada. Zaterdag in Granada.

 2. Ánimo!
  En gewoon je rust pakken lieverd. Die etappes bepaal je zelf ❤️❤️ Het is heftig de eerste week…
  You’ve got this!! 😘😘

Leave a Comment