Dag 30

Cáceres

Heerlijk, wat een prachtige stad is dit toch. Zeker met temperaturen tussen de 20 en 25 graden geen straf om een rustdag te hebben. Na wat slenteren en de gebruikelijke lunch met caña op een terras is het wachten tot Carlos arriveert. Rond 19:00 uur loopt hij Cáceres in en we spreken af bij de kathedraal. Hebben we meteen onze stempel in ons paspoort.

De man bij de entree laat ons gratis naar binnen, want we zijn pelgrims, tof! Net met het zakken van de zon beklimmen we de trap om het uitzicht over de stad te bewonderen. Fantastisch en gaaf weer samen wat te ondernemen.Dag 30

Korte etappe dus lekker lui en laat op pad. Om 09:00 uur slenteren we op gemak de plaats uit en lopen via de oude stad richting Casar de Cáceres. Geen industrie maar een mooi voetpad naast de uitgaande weg.

Langs de 80 km weg

Nou, dat doen we dus niet. Het is misschien maar een half uur langs de weg maar er is een alternatief. 2 km extra en vanwege de klim een uur langer maar wel mooier én veiliger. Halverwege terwijl de zon al aardig warm wordt pauzeren we met een ontbijt. Uitzicht naar alle kanten, erg mooi. Wederom een hoop kurkeiken en een oud huis wat te koop staat. Lijkt me best wat om daar een Albergue te beginnen. Wat een plek 🥰

Casar de Cáceres

Fuck hoor, best pijn nog in m’n voeten en nek. Door de blessure in Mérida toen ook altijd wel wat angstig nu voor iets op te lopen. Maar komt goed, de eerste etappes van de Camino Mozárabe waren ook zo én pijnlijk. Het is wat, zo’n vakantie 😂

Na 13 kilometer zijn we er en is er ook een andere Peregrino: Nicole van ik schat ergens in de dertig, uit Duitsland. We leggen onze spullen in de Albergue na €6,- betaald te hebben bij de Tourist Office tegenover. Terwijl Carlos gaat douchen loop ik naar Nicole bij de bar tegenover en met een aantal pilsjes erbij is het gezellig tot de bar om 15:30 dicht gaat.

Kaas uit Casar en morgen

Ze zijn hier schijnbaar beroemd om de kaas uit Casar, dat wil ik vanavond wel even proberen 😁Ik bedoel als er zelfs een echte kaasbar is, moet ‘t wel heel bijzonder zijn! Morgen weer een lange etappe van 30+ en ik zie er een beetje tegenop. Maar eerst kaas, eigenlijk eerst een siësta en daarna kaas. Komt goed!

Etappe 30

13,3 km gelopen slechts (maar toch pijnlijk)

Ondanks het bordje van eergisteren is het nog 680km naar Santiago en is dit Casar de Cáceres op ongeveer halfweg van Almería.
meer info over de etappe staat op Komoot 😉

hasta mañana amigos

Comments

  1. Mooi man, misschien wel je rust pakken…
    Hier alles goed, gelukkig nog een paar mooie dagen gehad! Succes vandaag en groet aan Carlos!

Leave a Comment