Dag 34

Loopt-ie-wel-of-loopt-ie-nie

De dame van de Albergue, Pamola, was nogal begaan met me gisteravond. We hadden best een hoop contact gehad over m’n reservering die niet door kon gaan een dag eerder vanwege een triathlon die er was. Vandaar m’n extra dag in Cáceres die achteraf vanwege de komst van Carlos ook wel goed uitkwam. Leuk en gezellig contact ook en zeker omdat ik nog twee mensen meenam natuurlijk. Ze gaf me een emmer heet water met zout en daar moest ik met m’n voeten in, alles zou goedkomen.

Er was ook nog een oudere Nederlandse man in de Albergue die op doorreis was naar zijn tweede huis in Portugal. Naast deze blog kon ik ook weer eens in het Nederlands klagen over m’n pijntjes dus. Heerlijk.

Had iets groter gemogen

To go or not to go

Tot zeker 8.30 uur heb ik getwijfeld. Nicole en Carlos al lang weg, pijn doet het maar na intapen besluit ik maar gewoon te gaan. Alleen áls ik ga moet ik ook door. Niets onderweg deze etappe. Na 7 kilometers vechten met mezelf (en heel veel nieuwsgierige koeien, zonder vechten) kwam ik bij een beroemde Romeinse boog, Caparra waar ik redelijk lang pauzeerde met de schoenen en sokken uit, op 1/4 van deze wandeling.

De spirit weer te pakken

Als ik na m’n pauze wegloop gaat het even moeilijk maar daarna zowaar een stuk beter. Ik loop zeker 5 kilometer flink door met relatief te hebben pijn. Lekker, het is ook zo mooi. Daarna ging het weer even wat minder maar op dat moment kom ik een Spanjaard tegen uit de tegengestelde richting. Naast het standaard ‘hola’ vraagt hij ook echt met interesse hoe het met me gaat. We hebben een leuk gesprek en ik ben verbaasd van mezelf hoe goed m’n Spaans op dat moment is. Hij wenst me een Buen Camino en geeft me een hand, maar niet zomaar eentje. Hij had deze onder op de foto bij zich voor ‘good luck’ – achteraf weet ik dat hij Nicole er ook eentje hebt gegeven. Je kunt deze kopen maar ze zijn dan om weg te geven. Bijzonder én een extra boost.

De etappe

Het is bijna 19:00 uur en ik ben op, dus ik ga het kort houden nu. Mooie etappe met heerlijk weer en mooie luchten. Enkele rivierdoorsteken en veel nieuwsgierige koeien. Een prima Albergue nu en net nog even op het terras gezeten en een broodje gegeten. Veel gedachtes, veel pijn maar ook weer het ‘ik ga ervoor’ gevoel. Mede door de komende dagen met aanzienlijk minder kilometers op de 4e van vandaag na, naar Salamanca. Daar zeker 1 of 2 rustdagen in het verschiet.

Aldenueva Del Camino

Gelopen: 27,5 km. Te gaan tot Santiago de Compostela 570 km. Tot Salamanca een kleine 100, niet geheel onbelangrijk nu. Vanaf Almería Iets meer dan 800 km en vanaf Mérida zo’n 170 km.
Ik ga relaxen. Toedeledokie.
Link naar de etappe hier.

Leave a Comment