Dag 35

Castille y Léon

Na Andalusië, Extremadura nu de derde autonome community die ik binnenloop vandaag. Beetje raar woord misschien want wij kennen dit in Nederland niet zo. Zoals een county in Ierland meerdere provincies heeft.

Na het ontbijt wat keurig in een plastic bak in de koelkast stond vanmorgen met ieders naam erop pas rond half negen gaan lopen voor de etappe naar La Calzada de Bejar. De eerste 7 kilometer gaan langs een 80 km weg en het is vandaag toch wel weer grijs, graad of 15 schat ik. Vraag me op dat moment me even af of de blog van vandaag iets wordt. Beetje saai dit eigenlijk.

Baños de Montemayor

Het eerste dorp wat we aandoen en bekend van de thermische baden. Veel slaapmogelijjkheden dus ik verwacht ook wel wat open horeca. Maar alles en zelfs bar Carlos is dicht. Aangezien ik gisteren vergeten was een stempel in m’n pelgrimspaspoort te zetten hier maar even naar het gemeentehuis geweest voor een stempel. Wel een mooi oud dorp dit trouwens!

Schmidt achtig Engels

Ik loop het dorp uit een stijle oude Romeinse weg omhoog met Nicole. Ik lach haar niet uit om haar Engels maar vind het vaak wel hilarisch. Vergelijkbaar met trainer Roger Schmidt van PSV. Ze vertaald ook geen zinnen maar woorden. Dat resulteert in grappige dingen. Heb je fijn gelopen is in haar Engels ‘hef you good walkt’ – I like it.

De laatste 10 kilometer

Prachtig is het, de herfstkleuren, de vervallen oude huizen en de paden door bossen en langs weilanden. Ik fantaseer als ik drie huizen naast elkaar te koop zie over een huis daar, casa rural ernaast en nog een Albergue. Er zijn zoveel uitgezette wandelingen over oude Romeinse paden en door bossen vol kastanjebomen, het is echt op en top genieten en dat doe ik vandaag.

Salam aleikum, aleikum salam

Wanneer ik ergens in het bos met Nicole lunch op een bankje horen we (door zijn wandelstokken) Carlos aan komen lopen. Hij ziet er uit als een Arabier, dus ik begroet hem dan ook met Salam aleikum. Ik kijk ‘s avonds in bed iedere keer een aflevering van Fauda op Netflix. Dus het lag ook meteen op m’n tong, niet eens over nagedacht.

Nog een uur, heuvel op en af

Maar mooi, oh wat is het mooi ❤️
De pijn is er nog steeds maar dit maakt zoveel goed, ik geniet zo van alles. Iedere bocht weer een ander gezicht. Toch ook wel blij als de Albergue ‘ Soraya’ in zicht komt in dit mini dorpje in de bossen. Een hartelijke ontvangst en ik denk dat we weer met drieën zijn vanavond. Morgen weer ‘maar’ 20 km en als ‘t zo blijft blijf ik ook een Happy Harm!

220 km gelopen vanaf Mérida en 830 vanaf Almería. Nog 550 km tot Santiago, Ultreia!

De etappe staat op Komoot

Comments

  1. Mooi dat jullie elkaar gedurende de dag toch steeds weer tegenkomen. En wat fijn dat je gezelschap hebt waar je je met je pijnlijke pootjes aan op kunt trekken 🙏

    Mijn ‘gaat overal mee naartoe want helpt voor alles’ tip: Arnicazalf. Die van De Tuinen heeft als ondertitel: ‘bij vallen, voor kneuzen’. Op het lijf geschreven hier 😬🤭

    1. Author

      Haha! Ik denk dat je nog een paar dagen verder moet lezen 😂👌🏼 Maar het gaat helemaal prima! Bedankt voor de tips 👌🏼🥾

Leave a Comment