Dag 36

Maar eigenlijk ben ik nog steeds op dag 35 terwijl ik dit schrijf. Na een fijn welkom in de Albergue zijn we wat gaan eten en drinken in de enige bar hier, we waren ook de enige. De mensen van de Albergue hebben de bar overgenomen toen deze dicht ging. De eigenaren waren nogal pissed off met een recente recensie over de Albergue op Gronze.com (een Camino website) dus ik besloot daar even een goede boven te plaatsen. Why not, het is echt prima vertoeven hier. Ineens was de rekening inclusief fles rode wijn om mee te nemen ook een stuk minder heb ik het idee. Gezellige avond, nog gaande nu 😉

07:30 uur ontbijt in elk geval.

Heerlijk zo’n TL verlichting

Marcheren

We bleven met z’n drieën vannacht wederom, geen andere pelgrims dus. Ik weet dat er een aantal voor en na ons lopen maar voorlopig vind ik het trio zoals wij het hebben helemaal prima. Carlos heeft ook wat pijntjes en vertrekt wat later als Nicole en ik samen lopen naar het eerste dorp wat we tegenkomen na een kilometer of negen. Nou ja lopen, het tempo ligt behoorlijk hoog en het is meer marcheren. Door een paracetamol is de pijn dragelijk.

Koud

Het is fris, we lopen dan ook best op hoogte inmiddels, ik geloof zo’n 1000 meter boven zeeniveau. De temperatuur varieert van een paar graden boven nul tot 10C als de zon schijnt. Ik vind dit heerlijk om te lopen. De bar is dicht in het dorpje maar een man ziet ons daar staan, roept wat in het Spaans en 5 minuten later wordt er een vrouw afgezet die de deur opent. Minuutje later zitten we aan de koffie en een broodje, top geregeld!

Op naar Fuenterroble de Salvatierra

We lopen het tweede deel van 12 km allemaal alleen. Een gedeelte over een rustige verharde weg en een stuk door velden met koeien en veel wilgen. Best mooi maar niet zo mooi als gisteren.

Grosse bieren und tapas

Ik zie het dorpje liggen en wil net Nicole een bericht sturen met de vraag of er een bar is die open is als ze me belt. Waar ben je? Ik zit in het dorp in een bar, als je er zo bent bestel ik vast een biertje voor je. Ha, mooi man, een vrouw die begrijpt hoe ze een man blij kan maken 😉

Het motiveert me om die laatste kilometer nog even flink door te lopen. Een goede 10 minuten later is er bier en een tapa, wederom verdient na 21 kilometers!

Albergue parroquial

We verblijven in een Albergue bij de kerk en van de kerk. Je bepaalt hier zelf wat je betaald (donativo) en het is hier erg mooi en de mensen zijn erg vriendelijk. Een bijzondere plek, ook als je niks met het geloof hebt. Weer een mini dorpje, overigens wel echt gericht op pelgrims.

De etappe

Kort maar toch weer een blaar erbij na 21 kilometer, echt de verkeerde schoenen gekozen. Het kan de beste ook overkomen blijkbaar. Even er vanuitgaande dat ik Salamanca haal denk ik dat ik daar toch even ga kijken of ik iets anders kan vinden. Nog een dikke 500 km te gaan tot Santiago.
De etappe vind je uiteraard en met foto’s op Komoot.

Leave a Comment