Dag 37

Ik schrijf het eerste stukje vandaag om 07:30 uur waar ik gisteren eindigde, in de bar. We aten gisteren hier een menu del día voor €8,- en we kregen de kroegbaas zover om iets eerder open te gaan voor koffie, ontbijt en een broodje om mee te nemen. Fijn dat ze hier niet zo moeilijk doen. Onze wegen splitsen tijdelijk, Carlos loopt niet heel fijn en pakt een wat andere etappe van 18 km. Nicole en ik pakken die van 27 km zodat de etappe naar Salamanca geen 30’er wordt maar iets van 20 km. Nu eerst: ontbijt!

Bijna Salamanca

Nog vandaag en morgen lopen en dan weer een stad van allure. Eigenlijk vind ik de dorpjes en gehuchten van laatste dagen ook wel te gek. Het échte leven zien. Wonder boven wonder loop ik heerlijk vandaag, weinig klachten en ik ga als een speer. Carlos loopt achter me en een andere route en Nicole loopt een heel stuk voor me. De etappe wordt beschreven als eenzaam en inderdaad, ik kom bijna aan het einde van de 30 kilometer vandaag pas iemand tegen. Maar man, wat gaat ‘t lopen lekker. Niet dat ik niets voel want pijntjes zijn er altijd maar tijd om te genieten van al het moois om me heen. Enorme vlaktes met af en toe een koe, met een temperatuur net boven nul maar met zon heerlijk lopen dit.

Klimmen en uitzicht

Een vrij pittige klim volgt en de uitzichten worden alsmaar mooier. Ik pauzeer ergens voor ontbijt nummer twee en geniet van de natuur. Het is weer een heerlijke meditatieve dag zo in m’n uppie. Boven ben ik ongeveer halverwege de etappe, zo blij dat het goed gaat nu, wel wat anders dan een paar dagen terug!

San Pedro de Rozados

Nog een kilometer of 7 te gaan zijn de loodjes toch wel weer zwaar. Maar vergeleken voorgaande dagen gaat het me best goed af. Ach, morgen Salamanca en eventuele rustdag. Hoewel ik daar nu ik dit schrijf over twijfel. Ik begrijp net van Carlos dat hij waarschijnlijk gaat stoppen vanwege zijn blessures. Zou vooral jammer zijn voor hemzelf maar een Camino is nog altijd je eigen weg volgen. Kans is groot dat ik ook niet meer Nicole tegen ga komen over een paar dagen. Die loopt net wat meer kilometers en is sneller, Duitse degelijkheid hè 😉

Salamanca en de etappe

Ik zie het morgen wel, indien ik vanaf nu lekker loop heb ik geen nieuwe schoenen nodig. De etappe van morgen is niet heel lang en die erna ook niet. Salamanca schijnt prachtig te zijn maar ik weet ook dat als je in deze flow komt zo’n dag slenteren ook zwaar is. Geen beslissingen nog, behalve dat ik m’n zinnen heb gezet op Santiago. Na de Camino Mozárabe nu nog 4 etappes na Salamanca op de Vía de la Plata. Daarna de Camino Sanabres en mooi Galicië.

Vandaag waren het toch bijna 30 km, nog 22 te gaan tot Salamanca en 500 tot Santiago. 880 kilometer sinds Almería en een dikke 250 km sinds Mérida. Vanavond wordt er geslapen in de locale Casa Rural want beide Albergues zijn vanwege Covid gesloten. Zo maar eens kijken hoe het menu del dia hier smaakt.
De etappe staat op Komoot uiteraard.

Leave a Comment