Dag 4 – Camino Piemont

Dipje

(Readerweergave leest fijner!)

Sjonge, dit is alweer een aardig avontuur aan het worden! Gisteravond voelde ik me wel wat anders dan ik me nu voel. Door wat nieuwe dingen op het zakelijke vlak, ben je toch niet echt weg. En dat is juist waar ik echt naar op zoek ben. Toen ik na ergens gegeten te hebben terugkwam bij de herberg, kon ik er niet in. Ik had een sleutelcode gekregen, maar die werkte niet. Dan maar bellen, maar tegen de tijd dat ik binnen was was het volgens mij een uur later.

Oloron bij vertrek

Toen ik eenmaal in bed lag, waren er nog een aantal pelgrims die niet binnen konden. Ik vond het niet erg om even de deur open te doen, want het waren drie leuke grietjes. 😊

Vanmorgen samen een kop koffie gedaan, maar ieder ging zijn eigen kant op. Op een van de dames na, maar die is op de fiets. Dus die gaat iets sneller dan ik ga. Ik ben haar nog wel tegengekomen. Was ook even gezellig maar ik kon haar niet bijhouden 😅

La fille de Lille

De Fransozen

De Fransen, een chauvinistisch en onvriendelijk volk. Althans, dat is wat je vaak hoort of leest. Nu ben ik al vaak in Frankrijk geweest en ik vond dat altijd wel mee vallen. Als ik deze mening al zou delen, is deze nu 100% omgedraaid. Want wat ik hiermee maak in de Aquitaine vind ik werkelijk fantastisch!

Naast dat ik de bonjour’s om de oren krijg, maakte ik vanmorgen ook nog iets leuks mee.
In een klein dorpje onderweg werd ik binnen geroepen bij een kleine kruideniers zaakje, daar krijg ik koffie en een croissant aangeboden. Gewoon voor niks, ze had dan wel iets met pelgrims op, maar toch, ik vind dat een hele mooie geste!

mais oui!

Uiteraard kocht ik ook nog wel het een en ander bij haar en dat is maar goed ook. Vannacht slaap ik in een dorpje met zeven huizen en ook twee restaurants, die allebei dicht zijn trouwens, dus ik had al zo’n voorgevoel dat ik iets te eten mee moest nemen.

De etappe

Het was weer vrij vandaag en het is echt een Camino aan het worden. De eerste 10 km gingen vooral over geasfalteerde wegen, maar wel de wegen waar niemand rijdt. De laatste 15 km waren vooral door het bos en erg mooi!

l’Hopital Saint Blaise

Dit is mijn slaapplaats voor vanavond, ik had nog een andere tip gekregen maar zag dat dit nog 10 km lopen was, ik vind 25 km wel genoeg. Zeven huizen en een kerk die schijnbaar heel beroemd is, ieder uur is er een show met licht en geluid. Dus daar kan ik zo meteen ook nog even naartoe, geen mens te zien trouwens.

Ik slaap in een typisch pelgrimshuis met vier stapelbedden, een douche en een woonkamer. Het ziet ernaar uit dat ik hier weer helemaal alleen ben, ik kwam net de pelgrim tegen die hier in de buurt kampeert en we hebben even samen een pilsje gedronken.

Naast de herberg zit namelijk een machine met blikjes bier, hartigheden en chocola. Komt naast wat ik al gekocht had goed uit dus 😂

vooral dat bier 🤣🍻🤣

Een mooie dag en ondanks mijn dipje van gisteren heb ik er zin in!

De etappe staat op Twitter en Komoot, morgen weer wat minder kilometers 🙂

l’Hopital Saint Blaise

Comments

  1. voor de dip , zou ik je graag een knuffel geven ( maar ben helaas geen ‘jong grietje’ meer 😱🤣 ), ik vind het zo stoer , dit soort wandeltochten 💪🏻💪🏻

    1. Author

      😂 valt best mee toch, zolang je jezelf maar niet oud voelt 😇

Leave a Comment