Dag 4

Plaats: Huéneja
Slapen: Albergue
Gelopen: 22,1 km
Vanaf Almería: 93,6 km
Te gaan tot SdC: 1288,6 km
Weer: 14C ochtend tot 22C middag
Gevoel: Al zin in morgen 😉


Viel best mee vanmorgen met de pijntjes! Oké, de voeten doen weliswaar pijn, net als de schouders en mijn verbrande kuiten, maar niet echt ondragelijk. Lag er vroeg in gisteren en vanmorgen sloegen we de deur van de albergue om 08:00 uur achter ons dicht. Gisteravond was het al wat frisser en vanmorgen is het dat ook. Goed te merken ook dat de dagen in best rap tempo korter aan het worden zijn. We zien de zon opkomen door de bewolking als we door het dorp omlaag lopen.

We vinden met moeite de weg uit het dorp, door de twee tunnels, met vleermuizen, waardoor de gps een beetje van slag is. Maar we vinden de gele pijlen weer snel en vervolgen onze weg met vooral verharde paden en heel af en toe het rivierbed volgend. Er staat weinig wind en de zon verschuild zich gelukkig nog even achter de wolken. Na een goede 1,5 uur komen we in een dorpje waar Carlos wat boodschappen doet en ik een broodje neem en een cortado. Eigenlijk was de keuken nog niet open maar de barman schreeuwt een en ander en even later komt er een oud mannetje wat broden brengen, mooi!

We hebben een paar druppels regen om vervolgens weer vol in de zon te lopen. Gelukkig is de temperatuur prima vandaag, zo rond de 20C. We praten wat af, de Spanjaard en ik. Aan onderwerpen geen gebrek, zeker niet als we weer een stuk door de rambla lopen. Overigens nooit geweten dat rambla een droge rivierbedding betekend, jullie? Er wordt zoveel gedumpt hier, overal blik, veel plastic en allerlei andere rotzooi. Treurig. De mentaliteit, een stukje opvoeding, het idee dat dit gewoon is, het zit er gewoon in bij deze mensen. Gelukkig niet bij allemaal, maar een heel erg grote schoonmaak zou wel eens mogen.

We hoeven niet zo ver deze etappe, al zul jij als lezer waarschijnlijk de 21 kilometer niet lopen vandaag. Iets over de helft krijgen we een smalle droge rivierbedding (foto links hieronder om te laten zien hoe dat eruit ziet) en dat loopt niet echt fijn. Zeker niet met vermoeide voeten. Gelukkig is het niet heel lang, dit stuk, en komen we ook nog wat tegen wat zen is. En worden we er aan herinnerd waar we naar op weg zijn, waarvoor dank.

De laatste loodjes wegen dit keer zoet! Weer eens wat anders. Honderden braamstruiken, vaak wat klein door gebrek aan water deze bramen, maar zeer smakelijk. We doen ons er dan ook heel erg goed aan, smullen hoor!

Het is rond 14:00 uur dat we bij onze albergue aankomen. Boven een school op een derde verdieping van een flat. Niet zo luxe en mooi als de laatste twee, maar een bed voor vanavond, dat telt. Verder is het wel een mooi dorpje dit Huéneja, op 1200 meter hoogte. Die jogging en fleece toch niet voor niets mee, heerlijk als het ‘s avonds afkoelt straks.

Morgen naar Alquife waar we een privé beheerde albergue hebben geboekt die erg fijn schijnt te zijn. Een etappe minder dan 20 kilometer. De dag erna verblijven we in Guadix, bekend van om z’n grotwoningen en ik ben daar al eerder geweest. We hebben voor €30,- een grotwoning geboekt. Eigen slaapkamers met badkamer, grote living met open haard, terras, wasmachine en nog meer luxe. Kijk ik al naar uit dus 😉. Hieronder de etappe van vandaag, tot morgen!

Comments

  1. Leuk om het zo te lezen Harm, benieuwd hoe de luxe je (jullie) bevalt!

Leave a Comment