Dag 40

The day after

40 kilometer gisteren! Poeh, ik was gister wel even op zeg maar. Maar ik moet zeggen, ik heb de flow te pakken en ga lekker. Heerlijk gegeten gisteravond in de Albergue samen met Nicole en 4 andere gasten, jagers zo kwam ik achter. Wat je er ook van vindt, het waren gezellige gasten en de wijn vloeide rijkelijk. Het eten was waanzinnig. Man wat maken ze toch geweldige soepen ook in Spanje. Het hoofdgerecht waren huisgemaakte kipschnitzels en volgens mij kwamen de kippen uit eigen ren. Fantastisch, de ambiance ook om met die gasten en gastheer en dame samen te eten in een old school huiskamer. Spijt dat ik alleen en foto heb gemaakt voor het ontbijt vanmorgen om 07:00 uur.

Naar Zamora

De ochtendstond had goud in de mond, inderdaad, wat een heerlijke ijskoude ochtend om te gaan lopen. Temperatuur net onder het vriespunt en een opkomende zon. Genieten op de eerste kilometers hoor. Kon niet stoppen met foto’s maken, helaas kreeg ik de twee reeën niet op de foto die ineens overstaken. Maar ik liep redelijk makkelijk en genoot met volle teugen. Ook de Duitse dame die nog de enige in m’n gezelschap is vond het prachtig en heeft een wat betere bui. Ik loop alleen graag alleen en blijf dit een beetje een moeilijk ding vinden dat (nog) duidelijker te maken.

Toch ff bikkelen

Ja dat is het wel ja, die 32km. Onderweg leek het wel of heel Spanje uitgelopen was om te gaan jagen. Meer jagers gezien dan wild trouwens. Ze schieten vooral konijn nu begreep ik. In een bar nemen we koffie en wat te eten en dan zien we Zamora liggen. Maar het is nog zeker 12 kilometer en ook nog wel 3 uur lopen met de noodzakelijke stops. Het is zo. De pijntjes zijn gelukkig nu overkomelijk zelfs na de hel van gister.

Zamora dus

Twee dagen eerder dan het plan was. Mooie stad, maar je kunt er vandaag (zondag) een kanon afschieten. De Albergue is weer een pelgrimsalbergue, streng (doch misschien rechtvaardig) en zelfs de temperatuur wordt weer gemeten in verband met COVID – maar je hoort mij niet klagen. Voor een paar euro een bed en schijnbaar zelfs ontbijt. Ik geef meestal wel wat meer dan de standaard €6 tot €8 ook.
Wil graag morgen alleen verder gaan, vind het niks om op een camino continu samen te lopen, drinken, eten en te doen. We gaan het zien.

1000 kilometer

Over ongeveer 40 kilometer ben ik 1000 kilometers van Almería en dat (ook al in twee keer) allemaal te voet. Nu ook 400 km van Merida overigens. Het gaat best hard en snel. Nog 411km te gaan tot Santiago. Dit zijn de officiële cijfers, uiteraard is die 1000 km grens allang passé 😉

de etappe op Komoot staat hier.

Tot morgen beste lezers 🙏🏼🥾😘

Comments

  1. Beautiful pictures Harm! Good to see you’re catching and enjoying the pilgrim’s solitude. It’s something magical. Have fun tomorrow and don’t miss the remnants of Castrotorafe – just before Fontanillas de Castro, a bit further than Montamarta.

  2. Fijn Harm dat je alle pijltjes overwonnen hebt. Ik ben nu ook weer helemaal bij met lezen 😉, genoten van de prachtige foto’s. Veel wandelplezier weer!

Leave a Comment