Dag 44

Wat een prachtige dag

Maar allereerst terug naar gisteren. Nicole en een Spaanse pelgrim uit Zamora kwamen ook gisteren in Tabara aan. Ik snap wel dat je de drie etappes die ik deed door twee deelt trouwens. Maar heel blij werd ik er niet van. Maar goed, ieder deed het zijne en ik heb met die Belg van gisteren, Herman uit Bree, heerlijk een menu del dia gegeten voor €8,- incl. fles wijn. En hij dronk geen alcohol dus ik dacht prima, dan slaap ik zeker goed 😉 Ware het niet dat onze Spaanse vriend snurkt.

Om 08:00 uur na de koffie ging ik in m’n eentje weg, wederom een ijskoude maar prachtige ochtend. Ik had het tempo erin en goede benen maar heb heel wat foto’s gemaakt vandaag.

Santa Marta

De plek waar iedereen zou overnachten in de Albergue, maar ik loop lekker en door dus twijfel onderweg al wat ik zal doen. Wel is het qua etappe verdeling misschien beter. Eerst maar eens daar te zien geraken via een dorpje of twee met misschien nog ergens koffie.

In het dorpje voor Santa Marta doe ik wat kleine boodschappen, het valt op dat iedereen ontzettend vriendelijk is hier! Wat ik ook doe, ik heb in ieder geval wat voor onderweg en eventueel ontbijt. Alleen sta ik 15 minuten later en pas om 12:30 uur al in datzelfde Santa Marta. Ik heb geen zin in gezelschap en besluit door te lopen. De Albergue 11 kilometer verderop zou gesloten zijn maar ik besluit dit toch te checken en bel het nummer wat op de pelgrims-website staat. Ik kan gewoon terecht, donativo dus voor €5,- een bed. Prima, ik slaap vanavond vast en zeker alleen.

Toch weer laatste loodjes

Die 11 kilometer waren vergeleken het eerste stuk wat saai en uiteraard begint m’n lichaam wel wat te zeuren onder deze extra inspanning. Ach, niets vergeleken de blaren en pijnlijke voet van twee weken terug.

Calzadilla de Tera

Hier verblijf ik vanavond, in een ijskoude maar verder best oké albergue. Heerlijk warm gedoucht net en er is ergens een bar restaurant maar ik geloof wel een kilometer lopen. Dat gaat nog wel lukken denk ik. Topdag was het, nu alleen straks even bekijken hoe ik de etappes verder verdeel. We gaan ‘t zien!

De etappe staat er weer op, op Komoot

houdoe 😉🥾

Comments

  1. Beautiful, stunning pictures, as usual. Don’t forget your hat tonight. 😉

Leave a Comment