Dag 46

Speurtocht voor volwassen

Want dat is dit toch eigenlijk, 1382 kilometer van Gele Pijl naar Gele Pijl. Dat zijn de officiële cijfers vanaf Almería, voor mijn gevoel en gezien ik alles track kom je daar altijd boven.
Vandaag begon de dag al vroeg, probleem is dat ik begin met allerlei kleine zeurpijntjes. Onverwacht, maar ik heb er zin in al belooft het weer vooralsnog niet veel goeds. Geen regen maar wel grijs en grauw vrijwel de hele ochtend. Gelukkig 😅 is het een lange etappe vandaag.

Herten en reetjes 😉

Na een aantal saaie kilometers loop ik in een gehucht de hoek om en krijg de schrik van m’n leven, en dat hert ook. Ik denk dat het een meter of drie was. Als een revolver uit een holster pak ik m’n telefoon maar helaas was de poging kansloos. Maar op de volgende 5 kilometers kwam ik werkelijk om iedere bocht wel wat reeën en herten tegen. Ik denk er vandaag meer dan 100 gezien te hebben, met gemak. Jammer dat je met je telefoon nooit zo’n goede foto’s kunt maken en zeker niet met dit weer. Maar het maakte het wel leuker, deze kilometers.

Bossen én zon

De etappe gaat vooral door het bos wat een welkome afwisseling is na al die eindeloze stoffige wegen. Bovendien is de zon inmiddels volop aan het schijnen en dat scheelt wel een paar graden. Af en toe een mini dorpje (maar altijd is er een kerk) met veelal eeuwenoude vervallen huisjes. Wel erg mooi om in het heden door het verleden te lopen.

De pijntjes

Ze vallen me toch mee, het is niet de makkelijkste etappe maar ik heb zwaardere gehad met veel minder kilometers. Sterker nog, aangekomen in het onderkomen van vannacht heb ik het mooie dorp nog rondgelopen en heel wat hoogtemeters gemaakt kan ik je zeggen. Maar eerst nog deze etappe naar Puebla de Sanabria in wat foto’s.

De etappe

35 kilometer in de benen naar het mooie Puebla de Sanabria, ook een beetje in de rug en schouder, die kilometers. Ik slaap in Hostal Carlos 5 – geen goedkope plek maar de albergue is geloof ik dicht of heel slecht aangeschreven en ik vind ook dat je jezelf af en toe mag verwennen. In het weekend zijn de prijzen sowieso een stuk hoger in de toeristische plaatsen. Dan nog, het is Spanje en nooit heel duur voor ons Nederlanders.
De etappe vind je op, juist ja. Komoot dus.
Ik ga na 35 km niet nalezen op spelvauten, hieronder wat foto’s van de plek waar ik ben, hasta!

Lekker slapen, morgen weer een albergue bed

Comments

  1. Voor ons toeschouwers zou het toch fijner zijn als je de volgende keer ook een fatsoenlijke camera mee sjouwt 🙂
    Echt weer leuk om je te volgen. Geniet er van en hou je haaks!

  2. Dat is wel een heel ander soort bed, lekker slapen daar (denk ik)

Leave a Comment