Dag 49

Ongelooflijk Spanje

Al dagen in kleine dorpjes met een bar met hun menu del día of peregrino maar in een klein stadje zoals dit A Gudiña aan de snelweg en zelfs een treinstation is het maar moeilijk. Maar goed, ergens binnengelopen waar niemand is (dat zag je niet van buiten) en gevraagd of er wat te eten valt. Ja is het antwoord en nadat de dame uit de keuken me kwam vertellen wat er is was ik na m’n keuze heel benieuwd.
De wijn staat in ieder geval meteen op tafel, maar goed ik ben ook de enige hier om 20:30 uur.
De soep, bouillonblokje met vermicelli 😞

Er komen geluiden uit de keuken alsof iemand in 1 uur een slof sigaretten heeft gerookt.
Maar daar is het hoofdgerecht, friet, een ei en iets van een varkenslapje of 6 🥴

Never again, eerst ff wat reviews checken. Al moet ik zeggen dat m’n lichaam wel vraagt om dit soort ietwat vet eten. Ik verteer ook wel wat de laatste tijd en sommige dagen eet ik ook echt te weinig. Maar goed, lesson learned.
Vanwege m’n behoefte aan zoetigheid en een 3 gangen menu normaal is toch maar de flan genomen.

Ze zet het neer en rukt m’n placemat weg en het vet schiet alle kanten op. Inmiddels zijn er meer locals in het gelijknamige café (!) en die kijken naar me met medelijden denk ik.
Die eten wel ergens anders.

Thuis weer lekker (en vega vaak) koken

De eenzame fietser

Hoe sterk is de eenzame fietser die krom gebogen over zijn stuur tegen de wind. Zichzelf een weg baant.
Er was nog een pelgrim in de herberg gister, een fietser uit Spanje. Ik heb altijd respect voor fietsers (zonder doping) maar toch vind ik het geen Camino. Dat de wandelaar bij drukte overigens altijd voorrang in de albergue heeft zegt ook wel iets.
Leuke gast trouwens, als ik al 3 uur onderweg ben zoeft hij me voorbij. Waarschijnlijk om 09:00 uur gaan fietsen en niet net als ik om 7:30 uur op pad. Zonder backpack, pijn in de schouders en voeten, wel afziend denk ik. Hoop klimmen voor hem vandaag ook.

De eenzame fietser

De ochtendstond

Altijd waanzinnig maar oh vandaag. Heel veel zonsopgangen gezien maar door de hoogte en daardoor de mist in het dal was deze er een om in te lijsten. Ik had me net voorgenomen vanwege de lengte van de etappe wat door te lopen maar heb bijna een uur op die bergtop gestaan om foto’s en filmpjes te maken en te wachten tot de zon daadwerkelijk over de berg kwam. Waanzinnig.

36 kilometer genieten

Hoewel ik nu compleet aan gort ben heb ik alleen maar genoten. De laatste loodjes gingen zelfs goed. Nou ja, de laatste 500 meter waren wel gortig en toen moest ik ook nog terug met m’n paspoort naar de ambulance dienst (echt waar, het is overal anders) om de 8 euro te betalen en een stempel te krijgen. Lee en ik hebben een eigen kamer, er kan gewassen worden en het is op en top! En ik zit uiteraard nu even bij te komen met een koude Estrella Galicia in een verlaten bar maar wél met een leuke bardame.

A Gudiña – Laza

Dat dorp was dus volkomen … niet leuk. Hoort er ook weleens bij, gelukkig is er dan zo’n mooie ochtend en ook de rest was waanzinnig mooi. Op grote hoogte continu. Lee appt me dat hij ergens in de bar zit te lunchen in het enige dorpje onderweg met een bar. En waar ik al dagen zin in heb krijg ik eindelijk: een broodje omelet met kaas. Smullen!

Self service

Het laatste dorpje, nou ja 10 huizen, voor Laza hoor ik muziek. Er is een soort van zelfbedieningsbuffet voor pelgrims. Koffie, fruit, toiletpapier, kortom: geniaal!

Mooi geweest…

Ik laat het hierbij, te veel mooie foto’s en nog veel meer te vertellen maar soms is het ook ff op. Zeker toen ik er net achter kwam dat morgen weer een 30+ etappe is.
Nog één ding: ik loop al een week met een idee in m’n hoofd, wat eindelijk vorm kreeg vandaag en ik hoop dat morgen te delen en hoop ook een beetje op jullie te kunnen rekenen. Spannend hè 😂

De lange etappe staat op Komoot. M’n batterij is leeg.

Comments

  1. O wow, prachtig weer, ben wel een beetje jaloers zo na een hele dag achter de computer . Geniet er nog even van, Santiago is steeds dichter bij…

      1. Mooi Harm 🤩Die ochtenden. Echt daar krijg ik zelfs als niet-ochtendmens wandeldrang van! Zo heeft de herfst ook z’n voordelen dus. Geniet lekker daar 👋

Leave a Comment