Dag 5 – Camino Piemont

(Lees op je telefoon met readerweergave!)

Valt er veel te vertellen over gisteravond? Niet echt, alles was dicht en ik was blij eten bij me te hebben én vooral met de automaat waar naast wat te snacken ook koud bier in zat 😁

l’Hippie

De jongen die ik eerder was tegengekomen met zijn hond sliep iets verderop, op een geïmproviseerde camping.
Ook deze ochtend zag ik hem en we liepen eigenlijk vrijwel gelijk op rond de klok van negen. Een korte etappe met veel heuvel op, heuvel af.

Le Chien

Maar goed, het is een aardige jongen en aangezien ik zijn naam ben vergeten noem ik hem maar gewoon de hippie. Zijn hond huppelt een beetje tussen ons op en neer, best gezellig 😁

Veel mooie paden door het bos en op een gegeven moment een lange kronkelende gravelweg een berg op. Eindelijk boven aangekomen was er naast een prachtig uitzicht ook een andere verrassing. Tientallen gieren vlogen boven ons hoofd, ik heb mijn best gedaan een foto van ze te maken maar de website verkleind, en het is met de iPhone dus sowieso op afstand.

Dat is er 1 in elk geval 😉

We hebben daar ons wel even staan vergapen voor me verder liepen. Hij heeft die hond natuurlijk dus kan hij niet zoals ik in herbergen slapen. Bovendien wil hij dat ook liever niet, net zo’n kampeerder als ik ben. Al ben ik nu wel blij met een dak boven mijn hoofd, er is vooralsnog geen mens dus ik heb tot nu toe meestal een hele herberg voor mezelf. En zeker anders een kamer. Vandaag ook weer, nog niemand gezien. Dit dorpje is overigens niet echt een heel charmant gebeuren, het vooruitzicht voor morgen is beter. Het schijnt alleen wel echt een heel erg heftige bergetappe te zijn, veel hoogtemeters maar ik ben wel wat gewend.

l’Hippie (ik denk Jules)

Een echte Camino

Is dit. Naast dat het bijzonder mooi is qua natuur, er regelmatig kleine en mooie dorpjes zijn doet me dit en deze etappes me denken aan de eerste week vanaf Almería.

Ik vind alleen dat drukkende weer niet fijn, al was het dan vandaag wel erg lekker. En zoals ik gister al zei, de Baskische mensen zijn verschrikkelijk aardig.

Pyreneeën

Ik heb net boodschappen gedaan voor morgen, want er zit niet echt een dorpje onderweg. Realiseer me nu alleen dat ik vergeten ben wat koffie te kopen dus loop ik nog eventjes terug. Wat inhoudt dat er een einde komt aan de blog van dag vijf.
Hieronder staan nog wat foto’s van de herberg waar ik nu vertoef. En uiteraard vind je de gegevens van deze etappe op Twitter en Komoot.
Morgen waarschijnlijk geen of ‘n hele korte blog, ik verblijf ergens waar ik denk geen bereik te hebben.
Maar wie weet 😊

Comments

  1. je hebt vast meer stappen gezet dan ik vandaag , alhoewel ik op dagje slenteren in RhodosStad , met gemak wel 10.000 haal.
    fijne dag morgen 🍀👍🔆

Leave a Comment