Dag 51

Afvinken, meer niet

Wie mij 2,5 week geleden op dag 33 had verteld dat ik op deze warme donderdag Ourense (of Orense) zou binnen huppelen had ik voor gek geklaard!
Geen Toedeledokie maar nog maar 114.257 meter naar Santiago.
Deze ochtend sliep ik tot na 7 uur, wat een luxe! Ik bleef inderdaad de enige in Casa Tomas en aangezien er niemand was voelde het net alsof ik een enorm appartement had geboekt. Te gek, leuke plek.

Sjaggie

Toch was ik helemaal niet of niet helemaal happy deze ochtend. Gebrek aan koffie of het feit dat het aftellen nu wel erg snel gaat. Ik ben meestal zelf degene die mezelf een schop onder de kont kan geven maar vandaag lukt het me maar mondjesmaat.

Optellen, aftellen.

Hoe gaaf was het vanaf Almería om dat eerste punt van 50 km aan te tikken. Toen de 100, daarna de 200 km in Granada samen met Carlos en m’n makker Wieg.

Dat was op dag 9, een eeuwigheid geleden. Ergens stond er ineens een steen met een plakkaat 1043 km tot Santiago en toen begon het aftellen. 614 km was het tot Mérida en vanaf daar zo’n kleine 800 tot Santiago. En veel aftel-bordjes-paaltjes-stenen etc.

Foto’s

Ik mis iets denken jullie. Dat geflauwekul over dat zwarte gat waar je denkt in te vallen straks, hou op schei uit man. Jankbak 😅

Nou heel eerlijk, dit was misschien wel de meest verschrikkelijke etappe van de hele Camino. Al zijn er daar inmiddels ook al een aantal van, uren langs een 80 km weg of de martelgang naast de snelweg op de etappe naar Mérida.
Maar deze komt zeker in de top 3 van minst leuke etappes.
22,3 km lopen waarvan 21,5 km verhard – dorpjes met huizen met een bouwstijl zo lelijk dat al kreeg ik er geld bij ik er niet zou gaan wonen. Smog, uitlaatgassen en een industrieel gebied met weet ik veel wat voor uitstoot. En juist daar stond een overkapte picknicktafel speciaal voor pelgrims 💪🏼(Ik liep door, continu trouwens)

Ourense of Orense

Maar ik ben er gekomen. Checkte in de albergue – weer zo’n strikte met temperatuur opnemen, 22:00 uur sluitingstijd, maar tot m’n grote verbazing moest ik voor de allereerste keer m’n internationale bewijs van vaccinatie laten zien. Ik was alleen tot twee fiets-pelgrims binnenkomen (Spaans) en daarna nog een oudere man (Spaans) die vandaag begint vanaf hier naar Santiago. Heel, heel benieuwd hoe ik slaap vannacht. Morgen wederom een pelgrimsherberg in Cea en daarna heb ik vlakbij A Laxe toch maar wat geboekt. Dit omdat ik (Nog nooit meegemaakt gelukkig!) de recensies las op pelgrimswebsite Gronze, meeste goed maar de laatste weken gaat het alleen maar over bedbugs, of wantsen. Toedeledokie zeg ik dan 🙈

Dag 51, afgevinkt en wel staat op Komoot maar tenzij je net als ik de Camino loopt, ik zou voor alleen deze etappe niet speciaal naar Ourense vliegen.

Vooruit. Wat foto’s en tot morgen.

Comments

  1. Ohh, geen happy memories voor jou dus. Jammer 😕 Het verharde lopen van de Camino is een van de dingen en misschien wel het belangrijkste dat me tegenhoudt. Blij met je foto’s van de meeste etappes die anders doen lijken!

Leave a Comment