Dag 54

Soms valt iets zo tegen. Dat hotel van vannacht wat bij de bar hoort, nou ja niet het hotel maar de schoonmaak van de kamer. De kapotte douche waar je zo naar verlangt hebt.

En hiervan had ik dus wel de reviews gelezen. Ook dat de eigenaar op reviews reageert als zijnde opbouwende kritiek. Maar terug in de bar om wat te eten doet hij zo z’n best. Ik vind het dan moeilijk te klagen, misschien gewoon pech gehad met een verkeerde kamer.
Ook hier heeft de Horeca natuurlijk een meer dan klote tijd gekend, ik hoop gehad. Het eten was redelijk, uiteraard was de soep vooraf weer geweldig.
Laat gaan, laat gaan.

Geen ontbijt, geen koffie

Ze waren dus ook nog eens gesloten voor ontbijt en dus koffie. Gezegd werd dat de eerste plek een paar kilometer verder was maar zondag en alles dicht.

Ik ben langzaam vandaag, de zon doet er lang over dus het is vochtig koud, m’n rugzak weegt 100kg. Zo’n ochtend was dit. Best mooi eigenlijk maar KOFFIE wil ik.

Pas tegen de middag vind ik een plek in een lelijk dorp waar genoeg horeca zit. Ook meteen de eerste bar die ik aandoe en ik denk dat ik de meest blije gast van deze ochtend was. Ik krijg zelfs 2 stukken cake bij de koffie.
Daarna gaat het allemaal een stuk beter met alles. In het volgende ook lelijke dorp lunch ik, met een pilsje erbij, dat doe ik nooit maar ik hoef nog ‘maar’ 6 km en had gewoon dorst.

Casa Leiras

Hier verblijf ik vannacht, deze albergue. En die ligt dus echt in the middle of nowhere! Wat een plek, laatste kilometers er naar toe waren ook prachtig. Wederom 28 km gelopen en morgen komt er nog 28 km bij naar Santiago. Hé, hier wel ontbijt én de noodzakelijke koffie in de ochtend. Ik ga er vanuit dat ik vleugels heb morgen 😂🥾. Afwisselende dag was dit zeg, gelukkig is eind goed al goed. Ik zal eens gaan douchen en een uurtje liggen bij de houtkachel. Blijf 99% alleen vannacht maar hoop op een toiletbezoek zodat ik even naar buiten kan voor de sterren. Morgen een andere dimensie in druk Santiago. Ik boek lekker een appartement voor 2 nachten om bij te laden voor de 200+ km naar Porto. Zin in 💪🏼

Komoot

Hij staat er op hoor: voila.

Oh wacht!

Ik krijg nog ff een borrel koffielikeur met zelfgemaakte taart van het huis 🥰

Comments

 1. De laatste loodjes! Wat een pareltje, deze Albergue. En wat een mazzel met die taart 😁 Geniet van je laatste dag op weg naar Santiago morgen. En van het sfeertje en je prestatie als je daar bent. Die extra route naar Porto om af te kicken klinkt als een kadootje! (en ja graag, updates, kunnen wij ook afkicken 😇)

  1. Author

   Haha, ik zal m’n best doen maar nu weet ik echt nog niet of ik door ga met de blog 😊

 2. Ohhh Harm! Ik vind dit zo fijn om te lezen allemaal!! Yeahhhhhh 👋🏻👋🏻👋🏻👋🏻

 3. Beste Harm,
  Wat een geweldige reis, wat een geweldig verslag! Wat ons bindt is psv en het feit dat ik de Camino heb gefietst. liever had ik hem gelopen maar een”kapotte” enkel maakte het onmogelijk. Toch een deja vu gevoel bij veel plaatsnamen en situaties. Ooit overnachtte ik in een klooster van de zusters Benedictinessen die mij bij vertrek zei:”prier por nous a Santiago” nou ben ik helemaal niet gelovig maar ik wens je bon camino en alle goeds!
  Cees

Leave a Comment