Dag 57

Regen in de morgen

Maar verder een dag zonder al te veel zorgen. Eerlijk gezegd dacht ik deze ochtend aan een korte blog en eigenlijk nu nog 😅

De nacht was niet best, ondanks de gordijntjes voor het bed en bezoek aan een leuke wijnbar met paella sliep ik erg onrustig. Was echt moe toen ik opstond. Maar goed, koffie met de Noor die ik gisteren ontmoette en gaan, zonder regen. Veel industrie en geasfalteerde wegen om weg te komen uit dit stadje.

Bos, zon en pelgrims

Het werd telkens beter deze etappe, onderweg kwam ik de Noor weer tegen en we deden een bakkie. Ik vertelde niet in het eerder geplande Caldas de Reis te blijven aangezien er 5 km verderop een goedkope albergue ligt alleen voor peregrinos. €8,- voor de nacht. Dan misschien morgen maar weer wat verder dan kan ik het volgende stadje ook overslaan. Behalve Eindhoven en Reykjavik ben ik in Spanje meer een rustige dorpjes mens. Hij gaat z’n best doen dit ook te halen vandaag maar inmiddels is de zon aan het zakken en hij is er niet, helaas.

Drukte op de Portuguese

Dat is het wederom, zeker 25 pelgrims tegengekomen en nog een stuk met twee Litouwers opgelopen die ook tegendraads zijn. Ook een Portugese jongen en Duits meisje lopen dezelfde kant op. Dat maakt het toch wel erg leuk en gezellig. En lopen doe ik toch vooral alleen.

De albergue

Dit heb ik nog nooit meegemaakt, dit is dus een herberg voor pelgrims van de overheid en ik krijg m’n eigen privé kamer! Prima douches, leuke en mooie plek in de natuur en er zit een eethuisje naast in wat vroeger denk ik de aula was. Veel oude schoolgebouwen zijn omgebouwd tot herbergen. Aangezien ik niet zeker wist of dat eethuisje open was lunchte ik in Caldas de Reis: mosselen, kabeljauwfilet met koffie na én 1 pilsje bij het eten. Voor een tientje top gegeten en nu past er om 20:00 uur, want dat is hier normaal, vast nog wel wat bij.

Morgen regen

Is de voorspelling maar hé, vandaag viel ook alles mee. Ik kan Pontevedra overslaan en hoop naar Arcade te lopen. Een dorp aan het water, kleine dertig kilometer. Dan gaat ‘t toch weer wat sneller dan gepland allemaal maar ik leef van wandeldag tot wandeldag.
Ook etappe twee van ‘de Portugees’ staat op Komoot!

Tot morgen, ik hoop dat het allemaal meevalt met de persconferentie morgen, vooral voor m’n Horeca matties 🙏🏼❤️

Comments

  1. Dag Harm,

    Het is géén boek maar ‘n wandel bijbel… diepe buiging voor alles wat je zóó mooi in woord en beeld brengt… Hans Truin

Leave a Comment