Dag 58

Wat een dag

Lang vooral, maar leuk, vooral leuk.
Nadat ik gisteren een kort dutje had gedaan gegeten met een Nederlands meisje dat de laatste 100 km naar Santiago aan het lopen was, met een rugzak met minstens 2 kg meer dan ik heb. Heb er toch maar even wat tips gegeven voor een volgende Camino. Na het eten vloeiden de huisgemaakte Spaanse likeuren rijkelijk mede dankzij 2 Spanjolen die tevens een stukje naar Santiago aan het lopen waren, fris en fruitig, dure kleren aan en zoals gewoonlijk vrij luidruchtig 😅

Maar ‘t was gezellig en ik heb heerlijk geslapen in m’n prive kamer. Om 08:00 uur op pad. Op zoek naar koffie. Vanwege het oninteressante gedeelte én m’n drang naar koffie geen foto’s.
Onderweg kom ik een speciaal plekje (daar zijn er hier veel van) voor pelgrims tegen om overdekt te zitten mét machine voor snacks en 1 voor koffie. Helaas en ik vervloek mezelf hierbij heb ik geen enkel muntstuk op zak. Goddamn.

08:00 uur

Bar El Pulpo since 1971

Yes! Na een kilometer of 8 is er een bar!

Koffie en nog één en nog één, ik krijg er van alles bij om te eten en man wat word ik hier blij van. Ik had een nieuwe volger op Komoot en deze Berndt woont in Denemarken en is Duitser. Hij liet me op Komoot een bericht achter gister en vertelde dat we elkaar vandaag zouden tegenkomen ergens. Dat was dus in deze bar. M’n pauze werd langer en langer zeker omdat Santiago, de Portugees die een Fransman blijkt, Ans, een Duitse, Kristina en Al uit Litouwen, allen lopend richting Porto ook aansluiten. Gezellig maar een te lange pauze. Er loopt ook nog een oude Spanjool die handgemaakte Camino souvenirs verkoopt en die heeft vandaag een goede dag. Vrijwel een ieder is enthousiast. Ik koop ook iets 😉

Pontevedra en door

Ik wil nog zeker 10 km door en besluit na veel wikken en wegen toch maar iets te lunchen in Pontevedra. Vrij grote en drukke stad en blij dat ik de kracht heb nog een stukje te doen. Bij het verlaten van de stad loopt de Duitse jongedame Ans ineens vlak voor me, we nemen een alternatieve route die langs de rivier loopt in plaats van de drukke weg. Het is mooi, we kletsen ook de hele tijd dus de tijd gaat snel. Gelukkig want door de pauzes is het al vrij laat.

Arcade

De plek waar we heen lopen en vanwege ons ommetje via de rivier is het nog even aanpoten met een pittige klim. Als we in het dorp komen is er een mooie brug op een kilometer van de Albergue Casa Calvar en een bar. Ik trakteer de Duitse op een pilsje en we zitten daar heerlijk even op het terras in de bijna ondergaande zon.

Casa Calvar

Ach, een plek met stapelbedden. Café en restaurant en vanavond karaoke avond. Wat zou er mis kunnen gaan? In elk geval dit keer niets met een Duitse want volgens mij hebben zij en Santiago iets.
Het is erg gezellig allemaal, ik geniet van deze uitloop sessie vanaf Santiago (de stad dus) en vind het vooral vermakelijk. En voel me fit en prima.

Morgen horen jullie de schunnige verhalen over deze vrijdagavond wel. Of niet 😊

D’etappe staat op Komoot hè.
Ik zal eens uit gaan zoeken wanneer ik ongeveer de grens oversteek. Dan gaat de klok wéér een uur terug, eerder licht in de ochtend, heerlijk ☺️

Doei!

Comments

  1. Wat heerlijk om te lezen dat je ze lekker gaat Harm! En dat tegendraadse gezelschap onderweg op de juiste momenten: yay! 😁
    Hopelijk heb je genoten, gezongen en precies genoeg gedronken om nu ongeveer weer fris en fruitig op te staan en er weer een mooie dag van te maken.
    Met koffie. Enjoy! (en dank voor de updates 🥳)

    1. Author

      Nét niet fris en fruitig maar wat wandelen zal me goed doen denk ik 😅🙈🍻

Leave a Comment