Dag 60

De 5e zondag

Sinds ik Mérida uitliep, 60e camino wandeldag dat de brug vanaf Tui me de zoveelste mijlpaal opleverde vandaag. Want ik loop Portugal binnen. Hoe vet is dat!

Wat dan weer minder is is het feit dat het precies dan ook begint te regenen en dat ik en Ansch zeiknat aankomen bij onze vrij chique bestemming op 8 km over de grens. Ach, gelukkig geen peseta’s hoeven wisselen ergens, dat scheelt. Erger is voor Santiago de Fransoos dat hij z’n portemonnee verloren is onderweg, terug is gelopen maar geen geluk gehad. Hij is nu met een taxi gearriveerd en heeft z’n Apple Pay op z’n telefoon kunnen activeren.
Gelukkig is hij erbij want hij zocht de laatste dagen de restaurants uit en die waren ook meteen de beste in de stad/ het dorp. Maar goed, we zitten droog nu en een uur terug in de tijd bij het fantastische Quinta do Caminho waar het goed toeven is ondanks de regen.

De etappe

Ging over een alternatieve mooiere en aangeraden route maar in de ochtend was er vooral mist en kou. Toch was het wel mooi, zeker als je dan na een kilometer of 8 een parel van een bar tegenkom in een gehucht waar de koffie en het ontbijt prima zijn.
Dan dwars door het mooie Tui heen en vervolgens over de imposante brug waar halverwege de grens is. Ik vond het een euforisch moment eerlijk gezegd!

Portugal

Meteen is daar Valença, en springt m’n telefoon op een eerder tijdstip. 25 uur in de dag en dat voor de tweede keer op deze Camino. Even stress gehad vanwege een niet nader te noemen voetbalwedstrijd die ik beter niet had kunnen kijken want die was natuurlijk ook ineens een uur eerder 😉

Maar ik ben in Portugal en ik vind het ondanks het weer nu al super, andere mensen, ze spreken Engels en ik moet de kaart in de restaurants weer gaan vertalen. M’n ‘uit eten Spaans’ was inmiddels prima natuurlijk 😂

De laatste maaltijd

In Spanje gister, paar tientjes per persoon, de vriendelijkste ober meegemaakt in Spanje en een setting waar wij zwervers absoluut misstonden. Haha, in Spanje maakt het niet uit. Hier ook niet trouwens. Had en heb eigenlijk niet zo’n zin meer om iedere dag een blog te schrijven maar ik hou de 4 laatste dagen nog even vol. Heb m’n zinnen gezet om deze reverse Camino waarvan de Blauwe Pijlen naar pelgrimsoord Fátima lopen nog een keertje uit te lopen. Kan ik dan mooi verder.

De etappe staat op Komoot en met 26 km een makkie 😅 morgen naar Ponte de Lima hoop ik, met een kleine 30 km en veel klimmen en dalen wat pittiger.

Maar eerder stoppen kan ook, genoeg dorpjes onderweg.
Hasta mañana 🇪🇸

ik bedoel natuurlijk vejo você amanhã 🇵🇹

Comments

    1. Author

      Nee ik loop de interior variant, die komt ook langs het vliegveld dus dat was handiger. Minder steden ook gelukkig

Leave a Comment