Dag 61

Ponte de Lima

Was het doel van vandaag en God wat was het pittig. Klimmen en flink, veel vocht in de lucht dus het werd zelfs met de kou zweten. Weinig pelgrims tegengekomen op deze Camino die door het binnenland gaat. De meeste nemen (mede vanwege een sterke marketing) de kust. Ze zijn ook hier niet vreemd van wat commercie en terecht met zoveel pelgrims. Ieder pikt graag een een graantje mee.

De Blauwe Pijlen

Ze zijn niet in grote getallen aanwezig dus het is af en toe echt een speurtocht voor gevorderden. Ik loop een aardig stuk met Ansch op, de Duitse 18 jarige is een erg slimme en leuke meid. Erg open minded ook bleek in een van onze gesprekken bergafwaarts. Naast Santiago is er blijkbaar nog een Fransoos. Maar schijnbaar zijn twee mannen niet genoeg en zag ze een Spaanse dame ook wel zitten. Hé, de Camino hè – ieder z’n ding!
We komen nog een enorm en gezellig varken tegen die een stukje mee oploopt en hars snuivende bomen.

29 november

Vandaag is het 11 jaar geleden dat Femke overleed. Het besef dat de tijd vliegt en het leven af en toe zo oneerlijk is. Ik heb veel aan haar gedacht aan haar vandaag, al krijgen dingen dan een plekje het blijft zo enorm verdrietig dat iemand die zo vol in het leven staat er niet maximaal van mag genieten. Staat niet stond, als er aan je gedacht wordt leef je voort denk ik maar. Alleen is Twitter nooit meer hetzelfde zonder @Femkus maar ik weet ook niet of je het nu nog zo leuk had gevonden lieve Fem.

❤️

Laat, laat, laat

Lange dag, 30km in de voeten en een Portugees uurtje eerder. En, last but not least: ik ben voor de eerste keer naar een barbier geweest 😅en dat duurde ook eventjes natuurlijk.

Even soigneren, want het werd wel echt een Vikings baard. IJsland is nooit echt weg uit mij. Goed lieve mensen, dit werd een blog waarin ik niets schreef van wat ik door de dag heen dacht, misschien een beetje. Behalve wat foto’s hieronder geef ik jullie een dikke Fem knuffel uit Ponte de Lima.
De etappe: hier

Houdoe.

Comments

Leave a Comment