Dag 62

Sunny day

Een uurtje eerder licht dus om 7:30 uur vertrokken uit het mooi Ponte de Lima. Mooi langs de rivier en een prachtige boulevard. Koffie gehad dus prima vooralsnog. Alleen weer erg veel verharde weg, op een gegeven moment ben ik daar wel klaar mee eigenlijk. Ik voel dit in m’n lichaam en vandaag expliciet de schouders en knieën. Het vlot niet echt.

Ik wilde eigenlijk naar Portela lopen maar Barcelos 10 km verderop is ook een optie. Maar na een 15 km onderweg wil ik vandaag eigenlijk het liefst de bus pakken. Het is een beetje op 😅

Maar nu in Portela in een restaurant waar ik veel te lang moet wachten op m’n eten (voordeel: ik kan vast aan m’n blog beginnen) denk ik dat ik nog energie heb om die 10 km te doen. Zo wisselt de gedachte stoppen – lopen – verder lopen regelmatig. Het is ook zo’n heerlijke dag qua weer en morgen is het slechter. Dan morgen maar wat minder denk ik.

Alweer bijna 200 km sinds Santiago

Ponte de Lima

We aten wederom gedrieën, vandaag nog niemand gezien van de jonkies trouwens, het waren weer lokale gerechten en het was erg lekker. Op tijd naar bed met een serie op Netflix en heerlijk geslapen ondanks de herrie van de bar beneden.

Tafeltje vol

Barcelos

Op 200 km van Santiago alweer! Ik weet niet waarom maar ik dacht dat dit een schattig dorpje was maar volgens mij heb ik net 4km door het Portugese Woensel West gelopen. Zo klein is het dus niet, maar hé, wel weer 10km verder dan ik had gepland. Ik stond schijnbaar wat vertwijfeld op m’n telefoon te kijken want er kwam een Portugese meneer me vragen waar ik moest zijn. Het was 5 minuten lopen en hij bracht me tot aan de deur al lopende met z’n kleindochter! Toch mooi mens die Portugese Woenselnaars!
Ik heb met 33 km een pijnlijk lichaam dus een verfrissende douche is wat ik nu nodig heb.
Uiteraard: Komoot 😉

Laters!

Comments

 1. Goed bezig buurman Harm040,

  I’m a little bit jealous ook al heb ik net een paar mooie wandelingen in Tenerife gedaan met aparte landscapes, 1 week is echt te kort 🙂

  Ik heb die Via de la Plata ooit op de fiets gedaan van Sevilla naar Santiago, mooie verlaten strandjes linksboven in Galicia.
  Al mijn fietsvakanties in de 90s behoren tot het verleden, nu de kleine wandelpaadjes oa geinspireerd door Rother en Rob Wolfs…..

  Nog een paar dagen, dan mag je weer “genieten” van het stadion.

  1. Author

   Gaaf Michael, dankjewel! Ja vrijdag ben ik weer present in ‘t dorp 😉

 2. De laatste loodjes! En damn… Die verharde wegen. Killing zijn ze. Hopelijk hersteld je lijf wat vannacht en is het morgen beter. Gogogo!

Leave a Comment