Dag 63

Wat doe je jezelf aan man?

Anyway, ik ben weer 28,3 kilometer verder richting het vliegveld van Porto, aldus Komoot 😊

Ik wist dat het slecht weer zou worden, er staat niets meer op het ‘spel’ dat Camino heet, m’n lijf roept NEE, maar toch. Het hoofd zegt ja, de verslaving die ook Camino heet zegt ja. Alleen bij Ryanair die me vrijdag naar huis brengen zullen ze er schijt aan hebben hoe ik op het vliegveld kom.

Leaving Barcelos

Afzien vandaag dus

Maar weten dat je dan rond een uur of vier weer dat stofje in je lijf hebt. Er is gewoon een soort kick om te buffelen. Je weet dat er een warme douche op je wacht, er een bar is met een koude pils, dat je schouders na een uurtje wel weer redelijk pijnvrij zijn. Hoewel ik me dat laatste vandaag wel afvraag. M’n kleding wordt wel weer droog want ik ben inderdaad zeiknat geregend. Maar op een of andere manier is het het waard!
Best vreemd, kan het niet plaatsen. Vergis je niet mensen: met een rugzak van een kilo of 10 is 28 km maar ook minder echt bikkelen hoor. Heuvel op en af en vooral kasseien vandaag, ook de voeten zijn daar niet blij mee. Eigenlijk alleen het hoofd wat vandaag ook hardop en hartgrondig heeft gemopperd. Je mag ook gevloekt zeggen, wat een €&@ weer vandaag.

Eindhoven

Nog een stukje lopen morgen dus, naar het vliegveld. Ik denk een kilometer of 20, misschien wat minder maar wel met zon! Geen Porto voor mij, om in de ochtendspits vrijdagochtend de metro te pakken heb ik geen zin in. Lekker ontbijten en dan een half uurtje lopen naar het terminal – dat moet nog wel lukken lijkt me. Iets meer dan 1000 km vanaf Mérida gelopen en een 1600 km om Spanje en een stukje noord Portugal te zien vanaf Almería. Ghe!

De blog

Ik vind het wel leuk hoor om te doen, naast de spaarzame reacties op de blog zelf zie ik dat ik best een grote schare aan volgers heb. Ook door de berichten privé (of niet privé) via de social media. Het is ook voor mij een hele mooie herinnering deze blog.
Dat ik zelf helemaal de aanstichter van deze blog niet ben wisten jullie vast niet. Toen ik ging lopen vanaf Almería vroeg vriend en collega horecaman JJ om hem op de hoogte te houden. ‘Je post toch wel wat op Facebook af en toe, niet?’
Toen bedacht ik me dat ik ook nog een domeinnaam had en heb zelf een website in elkaar geflanst 😅

Dus als je het zo leuk vindt te volgen en om te lezen, bedank dan Jan Joost van De Gaper eens als je in Eindhoven een pilsje doet, of een lekker wijntje. Hij is de aanstichter van al dit geschreven avontuur. De invulling doe ik nog steeds zelf 😉

Dit stukje werd niet gesponsord door De Gaper maar een pilsje vrijdagmiddag zou wel lekker zijn JJ 😂

Casa da Laura

In een mini dorpje, mooie afsluiter, hartelijke ontvangst én een pils! Morgen tevens koffie en ik ben de eerste en misschien enige dus kreeg voor een tientje een eigen kamer mét ontbijt. Sowieso kunnen de Spanjolen nog wel iets leren van gastvrijheid wat oh wat zijn de Portugezen toch vriendelijk!

Het hoogtepunt van de dag, deze mooie brug uit de Romeinse tijd met watermolens lag aan het einde van de etappe. Die je vindt op Komoot maar de link staat bovenaan de blog.

Morgen de allerletste, daarna is het wachten op een volgende Camino! 😘

Comments

  1. Dat heeft Jan Joost goed gedaan 😉. Ik lees nog steeds met plezier mee. Goede laatste morgen!

  2. Hahahahhaha, heerlijk mee gelezen maat, pilsje zet ik met liefde klaar voor je!! Kan je eventueel ook ophalen op de AirPort als je dat fijn zou vinden!

  3. Bedankt voor de mooie verhalen Harm.
    Knap dat ook deze laatste dagen bent blijven lopen. Goede vlucht vrijdag en veilige thuiskomst

  4. Genoten Harm! Echt! Ik stel een pilsje voor bij JJ. Op mij, want die heb je tegoed. Laat maar weten wanneer! Succes nog morgen!

  5. Leuk elk jaar zo’n blog op Harm040. Benieuwd welke Camino je volgend jaar gaat lopen. Nu al zin in.

  6. Good man! When I read “Barcelona” I thought you had arrived in Catalonia on the far East of Spain – you would be able to do it for sure 😉 So just today’s stage to get to your destination. Enjoy the stroll to the airport and have a good, cool beer on me in Eindhoven 🍻

  7. Is echt superleuk om te volgen. Raakte een beetje verslaafd aan je blog en heb nu ook onbedaarlijke zin in Camino :-))

Leave a Comment