Dag 64

Fawlty Towers

Daar ben ik gisteren in terecht gekomen, of een aflevering van Banana Split. Ik liep een kilometer voor een goed aangeschreven restaurant maar dicht.
Terug maar die ene andere in dit gehucht gaat pas om 19:00 uur open. Toch om 18:38 uur naar binnen want de deur is open. Twee dames op leeftijd zijn volop aan het poetsen en dweilen maar mij werd te kennen gegeven dat ik gerust mocht blijven.

De kokkin en de serveerster. Geweldig. In Spaans, Frans en Engels (uiteraard ook in Portugees) wil je soep? Nee. Vlees of vis? Vlees vandaag. Oké, steak met champignons en blauwaderkaas? Klinkt goed. Ik denk dat er wel 80 man in dit restaurant passen maar een menukaart is er nu niet. Gewoon eten wat de pot schaft. De tv gaat om stipt zeven aan natuurlijk, er is niemand dus waarom eigenlijk. Toch een echt Spaans en Portugees ding die tv’s overal. Huiskamer idee denk ik maar.
Dan komt (denk ik) de ober werken want hij komt de friet brengen en één van de dames de rest. De ober spreekt wel Engels en hij vraagt me wel 3x of ik fatsoenlijk ben ontvangen. De ene dame is z’n moeder en de andere z’n tante. Het was echt super en erg aardige en lieve mensen. Ze vonden het jammer dat ik op tijd weer wegging geloof ik.
Qua dessert moest ik ze trouwens maar beide proberen, zal m’n buik wel houden ondanks al die kilometers. Het was zowel in Spanje als in Portugal niet altijd even gezond 😅

Vandaag

De zon scheen en ik wilde niet te vroeg weg, geen haast vandaag. Dus ik loop om een uur of negen weg. Het begint erg mooi maar aangezien ik weet dat ik straks dwars door een industriegebied moet de laatste kilometers doe ik op m’n gemak. Het is mooi, de zon schijnt en het voelt ook echt als een laatste Camino etappe.

Het hoogtepunt

Van deze laatste wandeldag ligt ook daadwerkelijk hoog. Een kapel op een heuvel, met schommel en uitzicht op zee. Prachtig! Twee keer geschommeld op deze reis, al had ik liever 1x ge… (sorry, ik moest dit grapje maken natuurlijk ☺️)

Dat was het dan

Deze etappe eindigt bij Porto vliegveld. Het was mooi, niet altijd maar toch. Leuk om het weer bij te houden allemaal, veel meegemaakt en nieuwe mensen ontmoet al is het soms maar vluchtig.
Op naar een volgend avontuur, toch de Francès, of vanuit Nederland? De pelgrimstocht naar Trondheim vanuit Zweden met tentje? We gaan het zien…

Bedankt voor het meeleven, meelezen en meebeleven allemaal. Morgen eens kijken hoe zo’n glaasje Dommelsch ook al weer smaakt. Nu eerst nog even een Super Bock hier in Portugal!

De etappe staat op Komoot.

HOUDOE! ❤️😘

Comments

 1. Het was weer een groot feest om te volgen en te lezen, met prachtige foto’s, succes en veel plezier weer in Ijsland binnenkort .
  #staystrong❗💪neef🍀🍀🍀

 2. Het was weer erg leuk om je te volgen! Goede reis terug naar Eindje.

 3. 🥳 YOU DID IT! Dank voor het delen van al je mooie en minder mooie avonturen. Heerlijk om met je mee te reizen, al deed ik steeds een paar etappes tegelijkertijd 🙈
  Goede reis naar huis morgen en geniet van je laatste Portugese biertjes vanavond. Klein feestje is het wel waard, deze onderneming in etappes 😁

 4. Wat een prachtige reis heb je gemaakt Harm en dank je wel dat je zoveel gedeeld hebt van je avontuur.
  Ik kan niet wachten tot je de PCT gaat doen, maar waarschijnlijk is daar het bereik een stuk minder ;p

  Safe travels naar huis! Morgen lekker in je eigen bedje slapen.

 5. Harm, dank voor jouw verhalen en de foto’s. Vanuit de thuiswerkplek iedere dag toch even het gevoel de wereld te kunnen beleven.

  Goede reis terug!
  Jarno

 6. Geweldig om mee te beleven door je blogs. Nu lekker nagenieten.

 7. Bedankt dat we je mochten volgen! Fijne reis naar Eindje!

Leave a Comment