Dag 9

Granada 😍

Het is te vroeg, nog te donker als ik de deur van het guesthouse achter me dicht sla. Het weer is als mijn humeur, niet al te best. Grauw, grijs en somber. Waarom weet ik eigenlijk niet, prima geslapen en een relaxte avond gehad. Dan maar eerst koffie, gelukkig zijn die barretjes in Spanje altijd heel vroeg open. Als het wat lichter is zoek ik de weg het dorp uit, wat nog niet mee valt. De gps werkt niet mee, het is klef buiten ondanks dat het niet warm is, vies weer. Het eerste stuk gaat door veel struikgewas en ik blijf de spinrag uit mijn gezicht vegen. Als ik een stuk het dorp uit ben besef ik dat ik mijn ontbijt ben vergeten. Zucht. Niet mijn ochtend schijnbaar.

Na het dorp Dudar meteen een pittige klim de heuvels in. Ik kom weer iets in mijn element gelukkig, en zeker als ik een prachtig oud aquaduct dichterbij zie komen. Ik hoor belletjes, veel belletjes klingelen. Wat is dat, geen plek voor koeien hier zo hoog toch? Bij het aquaduct aangekomen te zijn zie ik allemaal geitjes, met een bel om. Dat terwijl ze achter een afscheiding staan. Net als een hele grote hond. Die komt meteen op me afgesprongen en even denk ik dat hij of zij over het hek heen komt. Blaffende honden bijten niet maar toch. Als ik de hond even vermanend toespreek begint deze te kwispelen. Dus zo agressief is ze niet. Wat een mooie plek is dit, ondanks het grijze weer. Mijn humeur is meteen een stuk beter!

De eerste mountainbikers passeren me met een buen día en de zon begint het te winnen van de wolken. Ik denk aan dat liedje van Abel; Onderweg. “Wolken lijken te vluchten” . Eigenlijk wil ik een playlist opzetten maar er zijn dermate veel fietsers dat me dat niet slim lijkt, ondanks het brede pad.

Na een heel stuk over dat pad op die bergkam, met mooie uitzichten naar alle kanten, begint er ook weer een afdaling. Het zwaarste is gedaan en ik daal af naar een oud klooster, totaal vervallen maar je ziet hoe prachtig het ooit geweest moet zijn. Inmiddels komt er telkens meer blauwe lucht én het besef dat ik binnen een goed uur in Granada zal zijn. Het pad vervolgt zich en ik kom telkens meer wandelaars en fietsers tegen, met wederzijds respect voor elkaar op de soms smalle paden. Ik krijg een ingesproken whatsapp bericht van Carlos, met blaffende honden op de achtergrond dat hij inmiddels Quentar heeft bereikt, en door loopt naar Granada. Hij zit een uur of drie achter me schat ik in. Ik geef hem wat tips, want niet overal zijn de Gele Pijlen zo duidelijk te volgen.

Dan loop ik Granada in, maak nog een spiegel selfie en app Wyg dat ik er zo ben. Hoe verder ik richting centrum kom des te drukker het wordt. Ik hoor Engels, Frans en zelfs even Nederlands. Sjonge, wat een enorme drukte! Wat fijn dat ik hier zo goed de weg ken, ik loop linea recta naar het Realejo, de wijk waar Wyg en Julie wonen, en ik komende nachten slaap.

Ik blijf twee nachten hier, maar heb besloten morgen de afschuwelijke etappe naar Pinos Puente te lopen, en de bus terug te nemen. Zo kan ik zonder backpack lopen, de stad uit en over het industrie terrein en dan maandag de bus pakken zodat ik geen etappe van bijna 40 kilometer hoef te doen. Dan begin ik in Pinos Puente aan de etappe naar Móclin, 20 kilometer nog, maar met een enorme klim aan het eind. Waarschijnlijk zitten Carlos, ik én Cho Min dan weer op op dezelfde plekken komende week.

De eerste 9 zijn afgevinkt!

Ik ga even Granada in, waar ook het 200 km punt is, nog maar 1300 km te gaan 😅. De etappe staat hieronder. Morgen geen blog, of misschien een korte. Het is weekend, proost!

Plaats: Granada
Slapen: vrienden
Gelopen: 17,1 km
Vanaf Almería: 197,7
Te gaan tot SdC: 1186,11 km
Weer: Grijs naar prima, 20 graden
Gevoel: GRANADA! ❤️

Comments

  1. Fijn weekend harmski, ik blijf ze lezen, leuk om het zo te volgen! Geniet van de biertjes met je maat

  2. Wat leuk om je avonturen te lezen Harm. Door je blogs krijg ik steeds meer zin in mijn reis van volgend jaar. Fijn weekend. X Veer

    1. Author

      Leuk Veer! Dan kan ik jou gaan volgen, als je een dagboek bijhoud tenminste 😉

  3. Wat maak jij prachtige foto’s en poëtische beschrijvingen, Harm! Het is elke dag bij ons” effe Harm lezen”.

Leave a Comment