Dag Camino

Aquaduct de Los Milagros

Ben ik nu heel verstandig, of maak ik de foute keuze? Ik zal het niet gaan weten denk ik. Ik liep gisteren een aardig stuk door Mérida om eens te kijken of ik weer pijnloos kon lopen. Het ging redelijk, maar ook weer niet echt dat je spreekt over een leien dakje. Ik merkte dat ik zeer geforceerd liep. De spieren doen niet wat ik wil, wat weer uitwerking heeft op de rest van mijn lichaam. Ik liep zo’n 7 km, en was daarna helemaal af. Als ik dan denk aan etappes van 20 km, snap ik dat dat niet gaat werken. Te lang, te veel, te pijnlijk. Ik heb aardig wat gelezen inmiddels over scheenbeen blessures. Ook bijvoorbeeld dat als ik het teveel push, ik er langdurig en/of vaak last van kan gaan ondervinden. Iets wat ik in mijn werk absoluut niet kan hebben!


En nu baal ik dus. Lijkt me logisch. Helaas kun je niet alles in de hand hebben, zo ook deze tocht en avontuur niet. Het was bijzonder gaaf om dit te doen, ook het bloggen was een leuke sidekick.
Ik deed dat met veel plezier en was trots dat ik zo’n 100 unieke lezers per dag had. Sommige dagen zelfs bijna 200! Dat kwam natuurlijk mede door de clickbait ‘ik zit op het politiebureau’ , meer schreef ik niet in de kop op Facebook en blijkbaar heb je dan meteen een hoop ramptoerisme 😂. Mooi is dat wel!


Ik heb afgezien en genoten, nieuwe mensen ontmoet en leuke dorpen verkend. Het was vaak erg mooi, soms wat minder. Deze blessure kon ik denk ik niet voorkomen, er waren tot de laatste etappe naar Mérida geen tekens dat er iets aan de hand was. Gewone alledaagse pijntjes wel, logisch als je gemiddeld 25 km per dag loopt met 10 kg extra gewicht.

Ze hebben me in brons vereeuwigd

Ik blijf nog een week of twee in Spanje, wil nog wat mooie steden bezoeken en hoop dat ik her en der nog een korte wandeling kan maken. De Camino del Rey bijvoorbeeld in de buurt van Málaga. Zeker ook nog een bezoekje aan Granada, en die mooie omgeving. Na Mérida, Cordoba en Almería gezien te hebben voor mij toch dé stad. Misschien Sevilla nog, maar ik zie het allemaal wel.
Bedankt allemaal voor het meelezen én meeleven, het is zoals het is. Nog twee weken lekker genieten nu, en dat baal gevoel wegwerken.
besos, hasta la próxima

Comments

 1. Moeilijke keuze…..
  Wens je nog veel plezier in Spanje!

  1. Jammer man, het is niet anders… Maar ik weet zeker dat het hoe dan ook onvergetelijk was! Tot over twee weken, dan gaat psv ook weer winnen.;-)

 2. Heey Harm, balen man, merk ook al dat ikzelf gelijk denk “dat word dus geen blogs meer lezen”😜geniet nog ff van de resterende dagen daar, ik zal Inbev alvast berichten dat je snel weer terug bent!

 3. Wat een moeilijke beslissing! Niets zo frustrerend als een hoofd dat wel wil maar een lijf dat niet meewerkt.
  Ik heb genoten van je blogs. Maak er nog een mooie tijd van daar in Spanje 😘

 4. Gave trip geweest! Misschien wordt je wat te oud voor dit soort dingen Harm. Las ook al iets over een leesbril hier.

 5. Verstandig Harm, niet ten koste van alles!
  Ik vond het een genot om jouw verhalen elke dag te lezen en wens je snel beterschap.
  Wat altijd zal blijven; Buen camino!!

 6. Heel erg Jammer Harm ! Vooral voor jou maar ook voor ons als jou trouwe volgers. Maar toch lekker verder gaan genieten en een pitje lager gaan. Het klingt misschien stom maar alles heeft een reden ! Liefs, Karin

 7. Goede beslissing al blijft het helaasgevoel en als het net zo als bij mij vergaat (Na 600 km moeten stoppen ivm een heria) altijd de vraag of het er later nog wel van zal komen. Maar er zijn nog zoveel geweldige stappen te nemen in het leven, dat een pelgrimage nooit ophoud. Alle vergezichten, alle doelen, al wat het leven nog brengt is mooi ook als het soms erg zwaar is want iedere stap en iedere ervaring vormt ons.

 8. Wat ontzettend jammer voor je! Maar ja, beter dat, dan forceren. Ik weet hoe bijzonder lopen naar Santiago is uit eigen ervaring, maar daarvoor hoef je niet per se in Santiago aan te komen 😉

  1. Author

   Nee, het gaat om De Weg er naar toe, maar toch 😉

 9. Hè dat is balen kerel. Maar als ik het zo lees denk ik wel dat je er verstandig aan doet om te stoppen. Ga de komende twee weken maar goed genieten… y nos vemos en diciembre !

 10. Top gedaan, Harm . En goede keuzes gemaakt! En niks nie erg!
  Wat je gezien, geleerd hebt, ook over jezelf en je lichaam, is bijzonder waardevol geweest.
  Ons respect zou niet groter zijn geweest als je de camino had uitgelopen.
  Knopen alles goed in onze oren!!

  1. Author

   Dankjewel! Ik zal jullie eens een bezoekje brengen als ik terug ben! 😘

 11. Heel jammer Harm, maar waarschijnlijk de juiste beslissing. Misschien over een jaar of 3 van Merida naar Santiago? Of een andere mooie reis natuurlijk. Als ik je blogs zo heb gelezen ben je jezelf al behoorlijk tegengekomen de afgelopen weken, zowel lichamelijk als geestelijk. Dat neem je nu toch maar mooi mee. Geniet nog even van de laatste 2 weken (en het mooie weer, hier is het koud en wisselvallig).

  1. Author

   Zo is het, en wie weet maak ik de rest nog eens af! Ik geniet wel 😊

 12. Het was een prachtige weg die je gelopen hebt en een geweldig dagelijks verslag waar ik van heb genoten! Bedankt voor het delen en nog heel veel plezier in Spanje! De koffie staat klaar als je weer in EHV bent. Dikke knuffel xx

 13. Ik heb 614 km van je reis genoten, Harm. Ik hoop voor je dat je snel met een fijn gevoel terug kunt kijken en dat de andere 800 km ondergeschikt gaan worden. Bedankt voor je verhalen!

 14. Harm,
  wat een beslissing om te nemen, maar zo te, lezen de verstandigste.
  Geniet ze nog van de komende weken. En thx voor de mooie verhalen. Hoop dat er nog vele volgen.

 15. Wellicht dan toch de John Muir Trail ergens in de komende jaren… korter (23 dagen) en op een andere manier intensief en uitdagend!!

  1. Author

   Ja, die staat nu echt hoog op m’n lijstje, thanks Laura!

Leave a Comment