Dag nul

Want morgen begint het echt! Ik kan eigenlijk zelf amper geloven wat ik van plan ben, maar als ik zo eens om me heen kijk ben ik toch echt in Spanje.

Gisteren met de trein vertrokken naar Rotterdam om vanmorgen vroeg naar Almería te vliegen. Ging allemaal vlot en nog voor de middag vandaag was ik in mijn hotel. Meteen een goede daad verricht want degene die voor me de lijnbus instapte had alleen €50,- en dat nemen ze niet aan. Ik heb die €1,05(!) voor de rit van een half uur dus maar even voorgeschoten, of liever gezegd; getrakteerd.

Prima hotel, vlak bij de kathedraal van Almería, fantastisch weer, zo’n 25 graden, en dat biertje smaakte net heerlijk bij de sardientjes voor lunch. Ook mijn pelgrimspaspoort had ik in een oogwenk opgehaald. Mét eerste stempel. Nu heb ik veel over deze camino gelezen (overigens is er niet extreem veel info over), maar 1 ding is me duidelijk: vroeg gaan lopen om voor het heetst van de dag op de nieuwe locatie te zijn indien dat lukt. En dan een siësta zoals ik nu ook van plan ben, toch even wennen hoor 😉.

Dag 0. Nog 1500km te gaan voor Finisterre en 100km minder voor Santiago de Compostela. Morgen de eerste etappe van zo’n 25 kilometer. Er waren best wat mensen die vroegen of ik hen op de hoogte zou willen houden met een blog. Ik ga m’n best doen maar kan me ook voorstellen dat ik hier niet dagelijks trek in heb. We gaan het zien!

Plaats: Almería 
Slapen: Hotel La Pita
Gelopen: n.v.t.
Km tot Santiago: 1382,2 volgens opgave
Weer: 15:00 uur / 27C nauwelijks bewolking
Gevoel: zin in avonturen

Comments

  1. Hee Harm
    Echt zo Gaaf dat je dit gaat doen.
    Pas op voor de beruchte wilde honden hoor!
    Liefs van Erik en mij 💋

Leave a Comment