Guess who’s back?!

Kathedraal van Sevilla

Dus. Daar ben ik weer!
Ik was voornemens de Camino af te maken en in Sevilla te beginnen maar besloot eigenlijk pas een paar dagen van te voren om toch te gaan lopen vanaf Mérida. Stick to the 2019 plan!

Na een vrij hectische en drukke zomer op IJsland even tijd om het hoofd leeg te lopen (mits ik nu natuurlijk wél blessurevrij blijf). Het was toch wel een tegenvaller toen, om vrij onverwacht maar weliswaar na een aantal zeer lange en pittige etappes de strijd na 27 loopdagen te moeten staken.

Sevilla

Ik wilde het liefst vanaf Eindhoven vliegen en koos voor deze waanzinnig mooie stad. Op slechts 2,5 uur bus-uren van Mérida. Met tips van vrienden begon de vrijdagmiddagborrel vroeg 😅maar ik paste me meteen prima aan, aan de Spaanse leefstijl. Toen tegen vijven de leuke locale barretjes sloten deed ik netjes een siësta. Vanaf een uur of 20:00 was het weer fiesta en dat was het zeker. Wat een heerlijk bruisende en mooie stad. Al ben ik toch liever in Granada, vanwege de schoonheid van de omgeving met de Sierra Nevada maar ook omdat ik er vrienden heb en er al decennia kom. Zie Dag 9

Mérida

Vanmorgen vroeg met een klein katertje en ontbijt- en koffie-loos de bus naar Mérida genomen waar ik dit nu schrijf. Uiteraard onder het genot van een ontbijt en de nodige Cortados.
Ik kreeg vele malen de vraag of ik weer zou gaan bloggen, alleen heb ik dit keer geen iPad mee en zal ik het op de telefoon moeten doen, waarvan acte!

Eventjes uitvinden hoe en of dit werkt, of het makkelijk is en hoe het eruit komt te zien.

Terwijl ik dit schrijf loopt er zowaar een Peregrino (pelgrim) langs het terras. Ik ga komende tijd niet eenzaam en alleen zijn denk ik zo 👌🏼

Arena Mérida voor stiervechten 😔

Carlos

Een Camino zonder Carlos, mijn rots in de branding tijdens de eerste weken van de Camino Mozárabe. We appen met elkaar en zo ook gisteren toen ik door m’n foto’s ging van 2019. Mooi is dat, ik had hem bijna overgehaald maar aangezien er veel Albergues dicht zijn slaat hij dit jaar over. Ik verblijf veelal in prive albergues/hostals en hotels. Spotgoedkoop voor een Nederlander die IJsland gewend is qua prijzen maar voor hem misschien net te kostbaar.

I’m going to miss you my friend, but I’m sure we’ll meet again some day, on some Camino!

Ultreia 🥾

Leave a Comment