Mérida

Het valt niet mee om tegen de wind in te behangen

Dat zei mijn oma van mijn vaders kant vroeger altijd. Prachtig mens. Maar goed, de strekking van deze uitspraak is natuurlijk niet heel erg goed. Want, schier onmogelijk, probeer het en je snapt het 😉. Een bekende vroeg hoe het gaat nu, er was een gebrek aan de dagelijkse blog begreep ik. Lief, leuk en dat maakt me ook wel een beetje trots. Er leven en lezen aardig wat mensen mee todos los días, gaaf is dat!


Vandaag de laatste dag in mijn appartement, maar helaas denk en weet ik dat er een verlenging in Mérida aan zit te komen. Niet ‘helaas’ omdat het geen mooie stad is, maar drie dagen rust, daar ga ik het niet mee redden. Gister en eergisteren zo’n 5 km gelopen en dat is verre van pijnloos. Ik wil heel graag weer op Weg. Maar als ik nu forceer is het klaar, lijkt me duidelijk. Ik heb mijn huiswerk al gedaan. Ik deel sowieso wat etappes door tweeën (iets wat makkelijk kan) om wat minder kilometers per dag te gaan maken. Zondag en maandag kan ik hier, in mijn appartement blijven, of iets anders zoeken. Maar het voelt al wel een beetje als thuis, lekker Vis á Vis Netflixen op de bank. Dolce Gusto met een boterham op bed. Beetje werken en af en toe de stad in. Leuker is weer op zoek te gaan naar de volgende Gele Pijl hoor. Maar ik ben ook weer niet zielig. Nou ja, een beetje dan.


Vanmiddag naar het Nationaal Museum voor Romeinse Kunst (moet dit met hoofdletters?) en daarna drink ik een kopje thee, of iets anders bij mijn nieuwe stamcafé Bar Joplin.
Gebaseerd op Janis Joplin, met een gemêleerd publiek, zullen we maar zeggen. Van een zwerversuiterlijk tot vrouwen in mantelpak. Maar heel gezellig, heerlijke wijn en werkelijk de lekkerste tapas ever! De aubergine met amandelroom is zo mega lekker, wat ik verder ook neem, die hoort er altijd bij!

Inmiddels is de knoop doorgehakt en heb ik voor 2 nachten een ander appartement geboekt. 100 vierkante meter voor € 30 per nacht, op IJsland ben ik al blij als ik ergens een één persoonskamer kan huren voor € 50 met gedeelde badkamer. De prijzen in Spanje liggen over het algemeen laag, alleen een goedkope leesbril was dan weer niet te vinden 😂. Hopelijk kan ik vol goede moed dinsdag weer onderweg! To be continued.

Comments

 1. Wat vervelend Harm van die blessure, goed dat je er nog 2 dagen rust aan vastknoopt. Het zijn ook wel enorme afstanden die je loopt, en zeker op asfalt moet je uitkijken voor blessures. Ik duimvoor je dat je dinsdag weer verder kunt! Sterkte!

  1. Author

   Ja klopt, erg jammer dat er geen voortekenen waren. Alles ‘zeurde’ af en toe wel een beetje. Het voelt als een ontsteking, lopen is vooralsnog niet mogelijk, althans, deze afstanden pijnloos. Hopelijk gaat ‘t snel beter 🙏🏼

 2. Fijn even wat van je te lezen! Succes met herstellen! Gedwongen rust is niet fijn, maar jou kennende maak je ook daar t beste van! X

 3. Wat goed helpt bij een (beginnende) scheenbeenvliesontsteking is koelen. Zo nodig 3 x 20 min per dag. Ook kan je smeren met de Spaanse variant van Voltaren en dat is Voltadol Forte. Dit is de versie met dubbele dosis Diclofenac als in Nederland en is pijnstillend en ontstekingsremmend. Bij elke apotheek in Spanje te koop!! (Koop de grote tube want het is prima spul 😀).
  Buen camino y ¡que te mejores pronto!

  1. Author

   Daar heb ik wat aan! Dank Frans, morgen meteen halen, koelen doe ik al, maar vanaf vanmiddag een appartement met vriezer. Wordt het wat makkelijker! Gracias!

 4. Hopelijk helpt wat extra rust in combinatie met de Spaanse voltaren en ijs. Gelukkig vind je een beetje troost in die heerlijke tapas, klinkt zalig die aubergine…
  Tegen de wind in behangen, ik gebruik die spreuk regelmatig bij mijn bejaarde cliënten, leuk om het weer eens van een andere ter Stege te horen! Beterschap broerlief en fijn weer van je te horen xxx

  1. Author

   Die aubergine is waanzinnig, kan ik iedere dag eten 😂
   Vandaag is de 1e dag dat het wel ‘gaat’ maar ik denk toch nog een dag of 3 nodig te hebben. Dan 4 etappes onder de 20 km en misschien een extra dag in Cáceres (geen straf, Google maar eens 😊). X

   1. Inderdaad! Een hele bijzondere plaats, met heel veel vogels, cultuur en natuur in 1

 5. Dag Harm , geen haast , rust genoeg en geniet. Voor het voetbal hoef je niet optijd terug te zijn. Maar dat zal je wel goed in de gaten houden. Leef je reis. Groet.

  1. Author

   Nee dat voetbal is bijzaak, gaat goed komen, ‘t gaat al wat beter! Thanks Joost!

Leave a Comment