Ik na 500 km Mozarabe
Het is alweer 2 jaar geleden dat ik de Camino Mozárabe liep, vanaf 11 oktober 2019. Ik had een jaar daarvoor ook al een Camino gepland langs de Portugese kust, maar die viel letterlijk in het water. Eerlijk gezegd deren de weersomstandigheden me niet zoveel maar het moet natuurlijk wel leuk blijven 😉
En nu (2021) ben ik voornemens de Via de la Plata te gaan doen vanaf Sevilla. Ik wilde de MozĂĄrabe vervolgen via de Via maar een blessure hield me helaas niet op de been. Ik moest in Merida afhaken na 614 mooie kilometers. Mijn eerste ervaring met een Camino was een mooie, verslavend zelfs.

Oh ja, het gaat over mij natuurlijk.

Ik werd op jonge leeftijd al meegenomen de natuur in, dus ik heb het niet echt van een vreemde. De Wadden, Alpen en Scandinavische landen kwamen veelal voorbij in mijn jeugd. Daarna volgde vooral een Horeca leven tot aan 2010 toen ik verder ging in het toerisme. Ik woonde voorheen al in Engeland, Ierland en op Curacao maar door mijn baan als reisleider zag ik inmiddels een groot deel van vooral Europa.

Toen ik een jaar of 8 geleden voor het eerst naar IJsland ging werd dat eiland mijn favoriet. Zo favoriet en verliefd werd ik erop dat ik nu sinds 3 jaar met een zakelijke IJslandse partner een eigen reisorganisatie heb daar!

De laatste jaren maakt de stappenteller dan ook aardig wat uren en niet alleen op IJsland. Ik wandelde ook de GR211 op Mallorca door de Tramuntana in een week en inmiddels heb ik ook een aantal keer De Laugavegur gelopen (Die is wel op IJsland en meer info daarover vind je op mijn website waar ik naast de aangeboden reizen ook blog)

Nu dus de Via de la Plata, een goede 1000 kilometer om te ontspannen door in te spannen na een drukke en redelijk hectische zomer.

Mocht je meer willen weten over mij of mijn bedrijf, kijk dan eens op www.localadventures.nl