Voorpret!

Ergens in de afgelopen zomer, op IJsland, ontstond er een idee.

Vorig jaar had ik me al voorgenomen om een Camino te gaan lopen. Ik verdiepte me toen in de Camino Portuguese van Porto naar Santiago de Compostela. Echter, het werd net in die 10 dagen het slechtste weer van de laatste 25 jaar, aan de kust van Portugal.

Nu heb ik na een lange zomer werken op IJsland wat meer tijd en begon me te verdiepen in de Camino’s naar SdC, er zijn er meerdere namelijk. De Franse variant die erg druk is, de Zilverroute vanaf Sevilla, de Portugese maar dan vanuit Lissabon, of de Mozárabe die vanuit Malaga of Almería vertrekt. Het werd, mede omdat de uitlopers van de Sierra Nevada erg mooi zijn, de laatste.

Nu weet ik niet of ik de tijd heb om deze helemaal te lopen, er ‘spelen’ nog wat dingen, maar het liefst ga ik er voor. In ongeveer 9 weken wil ik de 55 etappes naar SdC gaan lopen, en dan komen er nog 4 of 5 bij om door te lopen naar Finisterre, wat ‘het einde van de wereld’ betekent. Uiteraard is er regelmatig een rustdag om even bij te komen.

Inmiddels heb ik alle etappes, behalve die laatste naar de kust, in mijn favoriete app/website van https://www.komoot.com/user/533596138804 gezet en uitgezocht waar ik kan overnachten. Een heel werk, maar absoluut hoort dat bij de voorpret!

Leave a Comment